Τραμπ: Αποφάσεις εντός 48 ωρών για Συρία – Νευροτοξικός παράγοντας το αέριο της επίθεσης

Τραμπ: Αποφάσεις εντός 48 ωρών για Συρία – Νευροτοξικός παράγοντας το αέριο της επίθεσης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε ότι αποφάσεις θα ληφθούν εντός 24 έως 48 ωρών μετά την επίθεση με χημικά όπλα στην πόλη της Ντούμα στην ανατολική Γούτα, κάνοντας λόγο για «ειδεχθή πράξη κατά αθώων».

«Ηταν φρικτό, τρομακτικό», δήλωσε ο Τραμπ με την ευκαιρία σύσκεψης υπουργών της κυβέρνησής του στον Λευκό Οίκο. «Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό», πρόσθεσε υποσχόμενος τη λήψη σημαντικών αποφάσεων εντός των προσεχών δύο ημερών.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με τους συμμάχους τους. «Θα υπάρξουν συνέπειες γι΄αυτήν την απαράδεκτη φρικαλεότητα», διευκρινίσθηκε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε κατά τη διάρκεια της υπουργικής συνεδρίασης ότι η συνάντησή του με τον ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο ή στις αρχές του Ιουνίου.

Επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτειρκών ανακοίνωσε ότι τα συμπτώματα που παρουσίασαν τα θύματα τηςε χημικής επίθεσης στη Ντούμα της Συρίας αντιστοιχούν σε παράγοντα που προκαλεί ασφυξία ή σε νευροτοξικό παράγοντα και ζήτησε από τη Συρία και τη Ρωσία να ανοίξουν τη ζώνη στους διεθνείς παρατηρητές.

«Η επίθεση με χημικά όπλα πραγματοποιήθηκε σε μία περιοχή όπου επιχειρεί το συριακό καθεστώς, στη Ντούμα, όπου οι δυνάμεις του καθεστώτος προσπαθούν να εκδιώξουν την αντιπολίτευση. Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και οι σύμμαχοί του αρνούνται την πρόσβαση διεθνών παρατηρητών στην περιοχή της Ντούμα», δήλωσαν στο Reuters πηγές του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Τα συμπτώματα που παρουσίασαν τα θύματα στη Ντούμα, σύμφωνα με αξιόπιστους ιατρικούς ειδικούς και όπως είναι ορατά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα βίντεο, αντιστοιχούν σε παράγοντα που προκαλεί ασφυξία ή από κάποιου είδους νευροτοξικό παράγοντα», δήλωσαν οι πηγές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter