Τραμπ: Εάν δεν ήμουν εγώ, το Χονγκ Κονγκ θα είχε εξαλειφθεί σε 14 λεπτά

Τραμπ: Εάν δεν ήμουν εγώ, το Χονγκ Κονγκ θα είχε εξαλειφθεί σε 14 λεπτά

Ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποίησε το πρόσωπο του… ειρηνοποιού, τονίζοντας ότι χωρίς τη δική του παρέμβαση, το Χονγκ Κονγκ θα είχε εξαλειφθεί σε λιγότερο από ένα τέταρτο της ώρας.

Ο Τραμπ θεωρεί ότι εάν δεν λάμβανε δράση, τότε η Κίνα θα είχε επέμβει για να καταστείλει τις πολυπληθείς διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας. «Εάν δεν ήμουν εγώ, το Χονγκ Κονγκ θα είχε εξαλειφθεί σε 14 λεπτά. Ο Σι Τζινπίνγκ έχει αναπτύξει ένα εκατομμύριο στρατιώτες εκτός του Χονγκ Κονγκ, δεν επενέβησαν για τον μοναδικό λόγο ότι εγώ του το ζήτησα», ήταν η δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ στο FOX News.

Στη μέση η εμπορική συμφωνία

Όσο για τον λόγο που ο Σι Τζινπίνγκ έκανε πίσω; Για τον Ντόναλντ Τραμπ, οι διαπραγματεύσεις για εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έπαιξε το δικό της ρόλο ώστε να μην υπάρξει στρατιωτική παρέμβαση στο Χονγκ Κονγκ. «Ο μοναδικός λόγος που δεν επεμβαίνει είναι διότι δεν θέλει να επηρεάσει την εμπορική συμφωνία. Θα κάνατε ένα μεγάλο λάθος. Θα είχε έναν φοβερά αρνητικό αντίκτυπο στην εμπορική συμφωνία».

Κλείνοντας, ο Τραμπ σημείωσε πως: «Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό του Χονγκ Κονγκ, όμως είμαι επίσης δίπλα στον πρόεδρο Σι. Είναι φίλος μου, είναι ένας φανταστικός άνθρωπος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter