Τραμπ για Γκρέτα Τούνμπεργκ: Ένα πολύ χαρούμενο κορίτσι που ανυπομονεί για ένα λαμπερό μέλλον

Τραμπ για Γκρέτα Τούνμπεργκ: Ένα πολύ χαρούμενο κορίτσι που ανυπομονεί για ένα λαμπερό μέλλον

Με ένα tweet που τα περισσότερα μέσα χαρακτηρίζουν ως «ειρωνικό» ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στην 16χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ λίγες μόνο ώρες μετά την οργισμένη ομιλίας της στη σύνοδο για το κλίμα.

Την ώρα που κάνει το γύρω του διαδικτύου το οργισμένο βλέμμα της 16χρονης Γκρέτα στον Αμερικανό πρόεδρο, όταν αυτός πέρασε από μπροστά της, εκείνος με μια ανάρτησή του στο twitter έγραψε:

«Φαίνεται σαν ένα πολύ χαρούμενο νεαρό κορίτσι που ανυπομονεί για ένα λαμπερό και υπέροχο μέλλον», έγραψε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η 16χρονη κατηγόρησε εχθές τους παγκόσμιους ηγέτες ότι πρόδωσαν τη νέα γενιά με την αδράνειά τους απέναντι στην κλιματική κρίση. Με ύφος που κατακεραύνωνε το κοινό της και φωνή που έτρεμε από οργή, τους κατηγόρησε ότι έκλεψαν τα όνειρά της και την παιδική της ηλικία με τα κούφια λόγια τους.

«Όλα είναι λάθος. Δεν έπρεπε να είμαι εδώ, έπρεπε να βρίσκομαι στο σχολείο μου, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού» σημείωσε η 16χρονη, με την φωνή της να σπάει από την ένταση, αλλά πάντα δυνατή.

«Πώς τολμάτε; Μου κλέψατε τα όνειρά μου και την παιδική ηλικία μου με τα κενά λόγια σας».

«Ο κόσμος υποφέρει, πεθαίνει. Ολόκληρα οικοσυστήματα καταρρέουν, βρισκόμαστε στις αρχές ενός μαζικού αφανισμού κι εσείς για το μόνο που μιλάτε είναι για τα χρήματα, για παραμύθια μας αέναης οικονομικής ανάπτυξης; Πώς τολμάτε;».

Δείτε το βλέμμα όλο νόημα που έριξε η Τούνμπεργκ στον Τραμπ όταν αυτός πέρασε μπροστά της

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter