Τραμπ για σύλληψη Μπάνον: «Λυπάμαι, αλλά δεν γνωρίζω τίποτα…»

Τραμπ για σύλληψη Μπάνον: «Λυπάμαι, αλλά δεν γνωρίζω τίποτα…»

Ως «λυπηρό γεγονός» χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ τη σύλληψη του άλλοτε στενού συνεργάτη του, Στιβ Μπάνον, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν γνωρίζει το παραμικρό για τον οργανισμό που είχε ιδρύσει για τη χρηματοδότηση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

«Πιστεύω ότι είναι ένα λυπηρό γεγονός. Δεν έχω επαφές μαζί του εδώ και χρόνια, κυριολεκτικά χρόνια», ανέφερε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο για την υπόθεση Μπάνον, ο οποίος κατηγορείται για εξαπάτηση των υποστηρικτών του προέδρου των ΗΠΑ, καθώς φέρεται να είχε καταχραστεί εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από τη καμπάνια για την ανέγερση του τείχους. 

Ο Μπάνον και τρεις συγκατηγορούμενοι του είχαν φτιάξει μια ιστοσελίδα, την We Buld The Wall («Εμείς χτίζουμε το τείχος») για να συγκεντρώσουν μέσω συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding) το ποσό των 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Μπάνον χρησιμοποίησε «εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια» για να καλύψει τα προσωπικά του έξοδα.

«Δεν γνωρίζω τίποτα για αυτό το σχέδιο. Δεν μου αρέσει αυτό το σχέδιο», είπε σήμερα ο πρόεδρος Τραμπ. «Αυτά τα κάνει η κυβέρνηση, δεν είναι για ιδιώτες», πρόσθεσε. Ο Τραμπ είπε επίσης ότι δεν γνωρίζει τους τρεις συγκατηγορούμενους του Μπάνον και δεν νομίζει να έχει συναντηθεί ποτέ μαζί τους.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε κάθειρξη έως και 40 ετών, εφόσον κριθούν ένοχοι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter