Τραμπ: «Η κρίση του κορονοϊού είναι χειρότερη από το Περλ Χάρμπορ και την 11η Σεπτεμβρίου»

Τραμπ: «Η κρίση του κορονοϊού είναι χειρότερη από το Περλ Χάρμπορ και την 11η Σεπτεμβρίου»
Ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πριν από δύο μήνες φρόντιζε να καθησυχάσει άπαντες σχετικά με τον κορονοϊό, τόνισε την Τετάρτη ότι η κρίση μπορεί να συγκριθεί με εκείνες που προκάλεσαν στις ΗΠΑ η ιαπωνική επίθεση στο Περλ Χάρμπορ κατά τη διάρκεια του Β' ΠΠ αλλά και η 11η Σεπτεμβρίου.

«Είναι χειρότερη από το Περλ Χάρμπορ. Είναι χειρότερο από το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Δεν έχει ξαναϋπάρξει μια επίθεση τέτοιου χαρακτήρα. Και δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί», σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σε μία δήλωση που προκάλεσε αίσθηση.

Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ εξήγησε επίσης γιατί τελικά ανακάλεσε την απόφασή του να διαλύσει την ειδική επιχειρησιακή ομάδα του Λευκού Οίκου που έχει συγκροτηθεί για να αντιμετωπίσει την πανδημία σε ομοσπονδιακό επίπεδο. «Δεν συνειδηποίησα πόσο δημοφιλής ήταν η ομάδα κρίσης», είπε, προσθέτοντας ότι «δύο ή τρία» άτομα θα μπορούσαν να προστεθούν σε αυτή. «Την εκτιμά πολύ το κοινό», ανέφερε.

Χθες, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς είχε δηλώσει ότι αυτή η Task Force επρόκειτο να διαλυθεί εντός των επόμενων εβδομάδων και η δουλειά της θα ανατεθεί στα υπουργεία, σε μια πιο «παραδοσιακή» μορφή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter