Τραμπ: Ισραήλ κάνε κουράγιο μέχρι να αναλάβω καθήκοντα

Τραμπ: Ισραήλ κάνε κουράγιο μέχρι να αναλάβω καθήκοντα

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ότι κάνει “εμπρηστικές δηλώσεις” και ότι θέτει “εμπόδια” που παρακωλύουν την πολιτική μετάβαση και την παράδοση της εξουσίας στη νέα, ρεπουμπλικανική κυβέρνηση.

“Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να αγνοήσω τα πολλά εμπόδια και τις εμπρηστικές δηλώσεις του προέδρου Ο. Πίστευα ότι η μετάβαση θα γινόταν ήρεμα. ΑΛΛΑ ΟΧΙ!” έγραψε στο Twitter ο Τραμπ, χωρίς να διευκρινίσει ούτε ποια είναι τα εμπόδια ούτε σε ποιες δηλώσεις του Ομπάμα αναφέρεται.

Δύο ημέρες μετά τις προεδρικές εκλογές, οι δύο πολιτικοί είχαν συναντηθεί στο Οβάλ Γραφείο και υπογράμμισαν ότι βούλησή τους είναι να προχωρήσουν σε μια ομαλή μετάβαση. Ο Ομπάμα, που θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου, δήλωσε “βέβαιος” την Δευτέρα ότι θα κέρδιζε τις εκλογές αν το Σύνταγμα του επέτρεπε να είναι υποψήφιος για μια τρίτη συνεχόμενη θητεία.

Με δύο άλλα μηνύματά του στο Twitter, ο Τραμπ εξέφρασε και πάλι την υποστήριξή του στο Ισραήλ, μετά το ψήφισμα που ενέκρινε την περασμένη Παρασκευή ο ΟΗΕ με το οποίο καταδίκαζε τον συνεχιζόμενο εποικισμό στα κατεχόμενα.

“Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να αφήνουμε να αντιμετωπίζεται το Ισραήλ με πλήρη περιφρόνηση και ασέβεια. Κάποτε είχαν ένα μεγάλο φίλο στις ΗΠΑ, όμως… “έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter και συνέχισε:

“Όχι πλέον. Η αρχή του τέλους ήταν η φρικτή συμφωνία με το Ιράν και τώρα αυτό (ο ΟΗΕ)! Ισραήλ, μείνε δυνατό, η 20ή Ιανουαρίου έρχεται γρήγορα!”

αναφερόμενος στην ημερομηνία που θα αναλάβει τα προεδρικά καθήκοντά του.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου του απάντησε ευχαριστώντας τον “για τη θερμή φιλία του και την ανεπιφύλακτη υποστήριξή του προς το Ισραήλ”.

Για πρώτη φορά από το 1979, οι ΗΠΑ δεν έθεσαν βέτο στο ψήφισμα του ΟΗΕ για τους εποικισμούς, προκαλώντας την οργή του Ισραήλ. Η αποχή τους από την ψηφοφορία επέτρεψε την έγκριση της απόφασης από τα 14 άλλα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter