Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Τραμπ κατά Μέσων Ενημέρωσης: Δεν δημοσιοποιούν τις ισλαμικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη!

«Αυτά συμβαίνουν σε όλη την Ευρώπη. Έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο που δεν μεταδίδουν ρεπορτάζ» δήλωσε απευθυνόμενος σε 300 περίπου στρατιωτικούς στην αεροπορική βάση.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι δε δημοσιοποιούν επιθέσεις ισλαμιστών τρομοκρατών στην Ευρώπη. Κατά την επίσκεψή του χθες στο αρχηγείο της USCENTCOM στην αεροπορική βάση ΜακΝτίλ στην Τάμπα της Φλόριντα, ο Τραμπ, που έχει καταστήσει την ήττα του Ισλαμικού Κράτους κεντρικό στόχο για την άσκηση της προεδρίας του, δεν έδωσε κανέα στοιχείο για επιθέσεις που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ή ποιοι δημοσιογραφικοί οργανισμοί δεν τις δημοσιοποιούν.

«Αυτά συμβαίνουν σε όλη την Ευρώπη. Έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο που δεν μεταδίδουν ρεπορτάζ» δήλωσε απευθυνόμενος σε 300 περίπου στρατιωτικούς στην αεροπορική βάση.

«Σε αρκετές περιπτώσεις, τα πολύ, πολύ ανέντιμα ΜΜΕ δε θέλουν να δημοσιοποιούν τις επιθέσεις. Έχουν τους λόγους τους, το καταλαβαίνετε» πρόσθεσε, χωρίς ωστόσο, να διευκρινίσει τους λόγους που πιστεύει ότι έχουν τα μέσα ενημέρωσης να μην μεταδίδουν πληροφορίες για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο Λευκός Οίκος προχώρησε αργότερα στη δημοσιοποίηση λίστας με 78 τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν σε ολόκληρο τον κόσμο, από τον Σεπτέμβριο του 2014, μέχρι το Δεκέμβριο του 2016. «Τα τηλεοπτικά δίκτυα δε διαθέτουν για καθεμιά από τις επιθέσεις το ίδιο επίπεδο τηλεοπτικής κάλυψης, όπως έκαναν κάποτε» δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. «Αυτό δε μπορεί να επιτραπεί, ώστε να γίνει η νέα σταθερά» συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.