Τραμπ μετά τη διακοπή των συζητήσεων με τον Κιμ: «Κάποιες φορές πρέπει απλά να φεύγεις»

Τραμπ μετά τη διακοπή των συζητήσεων με τον Κιμ: «Κάποιες φορές πρέπει απλά να φεύγεις»

«Είναι ωραίος τύπος. Έχει χαρακτήρα. Είχαμε κάποιες επιλογές αλλά αποφασίσαμε να μην τις χρησιμοποιήσουμε. Κάποιες φορές πρέπει απλά να φεύγεις. Αυτή ήταν μια από τις φορές αυτές» είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία του μετά την αιφνίδια διακοπή των συζητήσεων με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η συνάντηση κορυφής με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει συμφωνία εξαιτίας των αιτημάτων της Πιονγκγιάνγκ να αρθούν οι αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της.

Η συνέντευξη Τύπου του Τραμπ πραγματοποιήθηκε δύο ώρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο, αφού ακυρώθηκαν την τελευταία στιγμή, ένα προγραμματισμένο γεύμα με τον Κιμ και μια τελετή υπογραφής.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης ήταν διατεθειμένος να εγκαταλείψει κάποιες από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας του, όμως «όχι αυτές που θέλαμε εμείς». Γι’ αυτό «δεν μπορούσαμε να άρουμε όλες τις κυρώσεις», υπογράμμισε ο Τραμπ από το ξενοδοχείο JW Marriott στο Ανόι.

Ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος εκτίμησε ότι δεν είναι απαραίτητο να επιβληθούν επιπλέον κυρώσεις εναντίον της Βόρειας Κορέας.

Δεν χρειάζεται «να μιλάμε για ενίσχυση των κυρώσεων (…) Υπάρχουν πολλοί υπέροχοι άνθρωποι στη Βόρεια Κορέα που πρέπει να ζήσουν», εκτίμησε.

Παράλληλα ο Τραμπ χαρακτήρισε «πολύ φιλική» τη δεύτερη συνάντηση που είχε με τον Κιμ. «Συμπαθεί ο ένας τον άλλο. Υπάρχει μία θέρμη μεταξύ μας και ελπίζω ότι αυτό θα παραμείνει έτσι», επεσήμανε.

Εξάλλου σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, η Πιονγκγιάνγκ δεν θα προχωρήσει σε νέες πυρηνικές δοκιμές, καθώς ο Κιμ «δήλωσε ότι δεν θα κάνει δοκιμές πυραύλων ή ρουκετών ή οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με τα πυρηνικά».

Σε ό,τι αφορά μια ενδεχόμενη νέα συνάντηση με τον Κιμ, ο Τραμπ απέφυγε να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση, λέγοντας απλώς: «Θα δούμε αν θα γίνει», αν και πρόσθεσε ότι επιθυμεί να καταλήξει σε μια καλή συμφωνία με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη.

_x000D_
_x000D_

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter