“Τραμπ, μην κάνεις την κότα”

“Τραμπ, μην κάνεις την κότα”

Διαδηλώσεις κατά του Αμερικανού προέδρου, που αρνείται να δημοσιεύσει τις φορολογικές του δηλώσεις

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ ζητώντας από τον Τραμπ να δημοσιεύσει τις φορολογικές του δηλώσεις.

Κατά την προεκλογική περίοδο, ο κ. Τραμπ «έσπασε» διακομματική παράδοση που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1970 και αρνήθηκε να δημοσιεύσει τις δηλώσεις του, υποστηρίζοντας ότι ελέγχονται από την Εφορία. Οι εφοριακές Αρχές πάντως έχουν αποσαφηνίσει ότι ο έλεγχος δεν εμποδίζει τη δημοσίευση. «Δεν νομίζω ότι κάποιος ενδιαφέρεται, με εξαίρεση τον Τύπο», είπε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στην τηλεόραση ABC τον Σεπτέμβριο. Είπε επίσης ότι είναι νωρίς για να κάνει δημόσια δήλωση, έως ότου ελεγχθεί από τη φορολογική υπηρεσία των ΗΠΑ

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Εφορία δεν ελέγχει ακόμα τις δηλώσεις για το 2016, οι οποίες θα πρέπει να υποβληθούν έως μεθαύριο, 18 Απριλίου.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε λίγο πριν από την προθεσμία της 18ης Απριλίου για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων για το οικονομικό έτος 2016 στις ΗΠΑ.

Στην Ουάσιγκτον, κοντά στο Καπιτώλιο, πολλές χιλιάδες διαδηλωτές κάθε ηλικίας κατέκλυσαν την περιοχή, κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «τι κρύβεις;» ή «οι αληθινοί άνδρες πληρώνουν τους φόρους τους».

Πολλές χιλιάδες έκαναν πορεία για τους φόρους στους δρόμους της Νέας Υόρκης, τα μέλη της οποίας απαίτησαν τη δημοσίευση των φορολογικών δηλώσεων του προέδρου των ΗΠΑ. Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε εν αναμονή της Tax Day — ημέρας πληρωμής των φόρων στις ΗΠΑ.

Στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν ανάμεσα σε οπαδούς και επικριτές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με την αστυνομία να προχωρά σε τουλάχιστον 20 συλλήψεις.

Έντεκα άτομα τραυματίστηκαν και χρειάστηκαν πρώτες βοήθειες, ενώ επτά εξ αυτών χρειάστηκε τελικά να διακομιστούν σε νοσοκομεία της περιοχής, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.Οι οδομαχίες ξέσπασαν αφότου οι δύο ομάδες διοργάνωσαν αντίπαλες πορείες. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι οπαδοί του Τραμπ προγραμμάτισαν μία «πατριωτική» συγκέντρωση και η αντίπαλη πλευρά σχεδίασε αντιδιαδήλωση. Η Αστυνομία έκανε εκτενή χρήση σπρέι πιπεριού. Πρόκειται για την τρίτη φορά που τα δύο «στρατόπεδα» διαδηλωτών συγκρούστηκαν στο Μπέρκλεϊ τους τελευταίους μήνες.

 Περισσότερες από 150 διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε ολόκληρη τη χώρα και στο εξωτερικό, στην Ευρώπη, την Ιαπωνία και τη Νέα Ζηλανδία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter