Τραμπ: Νεκρός και ο διάδοχος του αλ Μπαγκτάντι

Τραμπ: Νεκρός και ο διάδοχος του αλ Μπαγκτάντι

Το θάνατο του επικρατέστερου για διάδοχο του αλ Μπαγκτάντι στην ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσε μέσω twitter o Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. 

«Μόλις επιβεβαιώθηκε ότι ο Νο 1 διάδοχος του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι εξολοθρεύτηκε από αμερικανικά στρατεύματα. Πιθανότατα θα είχε αναλάβει το κορυφαίο πόστο – Τώρα είναι επίσης Νεκρός!», έγραψε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Οι ΗΠΑ είχαν επιβεβαιώσει τον θάνατο του Αμπού αλ-Χάσαν αλ-Μουχάτζιρ, εκπροσώπου του Ισλαμικού Κράτους και υψηλόβαθμου στελέχους στους κόλπους της τζιχαντιστικής οργάνωσης. Σε δημοσίευμά του το Newsweek ανέφερε ως πιθανότερος διάδοχος του αλ Μπαγκντάντι εμφανιζόταν ο Ιρακινός Αμπντουλάχ Καρντάς, πρώην αξιωματούχος του στρατού του Σαντάμ Χουσεΐν.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο που επικαλείται ειδικούς, ο Καρντάς σκοτώθηκε το 2017 και ο θάνατός του είχε ανακοινωθεί από μέλη της οικογένειάς του, ιδίως την κόρη του, που βρίσκεται στα χέρια των ιρακινών υπηρεσιών πληροφοριών.

Άλλοι δύο υποψήφιοι που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τη θέση του αλ Μπαγκντάντι είναι ο Αμπού Οτμάν αλ Τούνσι και ο Αμπού Σάλεχ αλ Τζουζράουι, γνωστός επίσης ως Χατζ Αμπντάλα.

Ο πρώτος είναι ένας Τυνήσιος, που προεδρεύει του συμβουλίου της σούρα του Ισλαμικού Κράτους, ενός συμβουλευτικού πολιτικού οργάνου, για το οποίο ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά, εξηγεί ο ειδικός.

Ο δεύτερος είναι ένας Σαουδάραβας που προεδρεύει του Συμβουλίου των Αντιπροσώπων του Ισλαμικού Κράτους, που έχει εκτελεστικό ρόλο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter