Τραμπ: Νόμιμες οι πράξεις του Φλιν, απλώς είπε… ψέματα και τον απέλυσα

Τραμπ: Νόμιμες οι πράξεις του Φλιν, απλώς είπε… ψέματα και τον απέλυσα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα μέσω του Twitter ότι ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Μάικλ Φλιν, κατά του οποίου απαγγέλθηκαν χθες κατηγορίες για ψευδή κατάθεση στο FBI στην υπόθεση για τη ρωσική ανάμειξη στην αμερικανική εκλογική διαδικασία, δεν έπραξε τίποτε παράνομο κατά τη διάρκεια της περιόδου μετάβασης, ανάμεσα στην προεδρική εκλογή και την εγκατάσταση του Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Αναγκάστηκα να αποπέμψω τον στρατηγό Φλιν διότι είπε ψέματα στον αντιπρόεδρο και το FBI. Ομολόγησε την ενοχή του για τα ψεύδη αυτά. Είναι θλιβερό, διότι οι πράξεις του κατά την περίοδο μετάβασης ήσαν νόμιμες. Δεν είχε τίποτε να κρύψει!», έγραψε στο Twitter πριν από λίγο ο Τραμπ, κάνοντας για δεύτερη φορά από το πρωί αναφορά στην εν δυνάμει εκρηκτική έρευνα που αγγίζει πλέον τον στενό κύκλο του περιβάλλοντός του.

Με το μήνυμα αυτό, ο Ντόναλντ Τραμπ μοιάζει να παραδέχεται ότι γνώριζε ότι ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας είχε πει ψέματα στο FBI. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο σημείο, διότι κατά το χρονικό σημείο της αποχώρησης του Μάικλ Φλιν, ο Λευκός Οίκος είχε αναφερθεί μόνο στο γεγονός ότι ο Φλιν είχε πει ψέματα στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σχετικά με τις επαφές του με τον πρεσβευτή της Ρωσίας.

Η σχέση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Μάικλ Φλιν αποτελεί αντικείμενο εξαιρετικής προσοχής μετά την αιφνίδια αποπομπή του αρχηγού του FBI Τζέιμς Κόμεϊ από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον της Γερουσίας, ο Τζέιμς Κόμεϊ είχε δηλώσει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ τους είχε προσωπικά ζητήσει να «θάψει» μία έρευνα κατά του Μάικλ Φλιν.

«Ελπίζω ότι θα βρείτε έναν τρόπο για να το αφήσετε αυτό στην άκρη, να αφήσετε τον Φλιν. Είναι καλός άνθρωπος», είχε πει ο Τραμπ στον Τζέιμς Κόμεϊ στις 14 Φεβρουαρίου μέσα στο Οβάλ Γραφείο, την επομένη της αποπομπής του Μάικλ Φλιν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter