Τραμπ – ΟΗΕ: Σκληρή γλώσσα κατά της Βόρειας Κορέας και του Ιράν

Τραμπ – ΟΗΕ: Σκληρή γλώσσα κατά της Βόρειας Κορέας και του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα μιλήσει σήμερα δυναμικά για την απειλή της Βόρειας Κορέας, στην διάρκεια της πρώτης ομιλίας του στον ΟΗΕ, στρεφόμενος και κατά αυτών που κατά την άποψή του, βοηθούν την Πιονγιάνγκ.

“Θα μιλήσει με σκληρή γλώσσα για την απειλή από την Βόρεια Κορέα κατά της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας, αλλά και της ασφάλειας όλων των χωρών που εκπροσωπούνται στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ,” σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου του Λευκού Οίκου, αναφορικά με το περιεχόμενο της σημερινής ομιλίας του Τραμπ.

Ο αξιωματούχος μίλησε διατηρώντας την ανωνυμία του, ενώ πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι πιθανόν να κάνει αναφορά και στην Κίνα, καθώς έχει εξοργιστεί από την στάση του Πεκίνου, που δεν έχει ασκήσει την πλήρη επιρροή του στην Πιονγιάνγκ, για την εκτόνωση της κρίσης στην Κορεατική Χερσόνησο.

Ωστόσο, ο πρόεδρος Τραμπ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο Σι νωρίτερα την Δευτέρα και δεσμεύτηκε να συνεχίσει την άσκηση των πιέσεων για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Παράλληλα, σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος στην ομιλία του στον ΟΗΕ, αναμένεται να τηρήσει σκληρή στάση και κατά του Ιράν, ενώ θα δώσει έμφαση και στην έννοια της κρατικής κυριαρχίας, ως βάσης για την ανάπτυξη αμοιβαίων συνεργασιών με άλλες χώρες.

Από την άλλη μεριά, θα περιγράψει τις απειλές κατά της εθνικής κυριαρχίας των ΗΠΑ, με έμφαση στην συνοριακή ασφάλεια, τις εμπορικές σχέσεις, αλλά και τις διεθνείς συμφωνίες, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Αύξηση των αμερικανικών δαπανών για την Άμυνα

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε τη Δευτέρα (πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, ώρα Ελλάδας) τη δική της εκδοχή ενός νομοσχεδίου για την άμυνα που προβλέπει την αύξηση των αμερικανικών στρατιωτικών δαπανών στα 700 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η έγκριση του σχεδίου νόμου αυτού ικανοποιεί την απαίτηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ η χώρα του να αποκτήσει έναν μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό, αλλά προοιωνίζεται μια σκληρή μάχη για τις δημόσιες δαπάνες στο Κογκρέσο αργότερα φέτος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter