Τραμπ: Ορκίζεται με χαμηλά ποσοστά δημοφιλίας αλλά με υποσχέσεις για θέσεις εργασίας (Photos)

Τραμπ: Ορκίζεται με χαμηλά ποσοστά δημοφιλίας αλλά με υποσχέσεις για θέσεις εργασίας (Photos)

Ποτέ άλλοτε τα τελευταία 40 χρόνια ένας Αμερικανός πρόεδρος δεν ανέλαβε καθήκοντα με το ποσοστό της δημοτικότητάς του τόσο χαμηλό όσο ο Ντόναλντ Τραμπ.

Όμως οι Αμερικανοί δείχνουν να εμπιστεύονται τον δισεκατομμυριούχο τουλάχιστον σε έναν τομέα: τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Από την εκλογή του τον Νοέμβριο, οι ανακοινώσεις, λιγότερο ή περισσότερο ακριβείς, μεγάλων ομίλων σχετικά με το άνοιγμα εργοστασίων ή τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε αμερικανικό έδαφος, διαδέχονται η μία την άλλη: Carrier, Ford, Fiat-Chrysler, SoftBank Sprint, WalMart και κυρίως η Amazon που υποσχέθηκε 100.000 νέες θέσεις εργασίας.

Σήμερα, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ακολούθησε το παράδειγμα των ανταγωνιστριών της κι ανακοίνωσε ένα σχέδιο επενδύσεων ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων και τη δημιουργία έως και 5.000 θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.

Για το 61% των Αμερικανών πολιτών, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου CNN που δημοσιεύτηκε σήμερα, είναι πιθανό ο 45ος πρόεδρος να καταφέρει να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στις οικονομικά πληγείσες περιοχές της χώρας.

Το ίδιο ποσοστό των ερωτηθέντων αναμένει ότι θα κάνει εξαιρετική δουλειά ή καλή δουλειά στον οικονομικό τομέα, σύμφωνα με μια άλλη δημοσκόπηση για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ABC και της εφημερίδας “WashingtonPost”.

Ωστόσο, με το ποσοστό δημοτικότητάς του μόλις στο 40%, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι δύο φορές λιγότερο δημοφιλής σε σύγκριση με τον Μπαράκ Ομπάμα (με ποσοστό δημοφιλίας στο 79% τον Ιανουάριο του 2009) και επίσης λιγότερο δημοφιλής σε σύγκριση με τον Τζίμι Κάρτερ, τον Ρόναλντ Ρίγκαν, τον Τζορτζ Μπους, τον Μπιλ Κλίντον και τον Τζορτζ Μπους τον νεότερο, την εποχή που ανέλαβαν καθήκοντα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση των ABC/Washington Post, που επιβεβαιώνει την τάση η οποία καταγράφηκε και σε άλλες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα.

Μόλις τρεις ημέρες πριν από την ορκωμοσία του στην Ουάσιγκτον, η δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων προκαλεί την δυσφορία του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ.

«Τα ίδια πρόσωπα που βρίσκονταν πίσω από τις πλαστές δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών, κι ήταν όλες τους ψευδείς, βρίσκονται και τώρα πίσω από τις δημοσκοπήσεις που καταμετρούν τα ποσοστά δημοτικότητας. Είναι στημένες, όπως στο παρελθόν» σχολίασε ο μεγιστάνας με μήνυμά του στο Twitter.

Στην πραγματικότητα, οι δημοσκοπήσεις σε εθνικό επίπεδο που διεξήχθησαν πριν από τις εκλογές δεν είχαν παρά λίγες μονάδες διαφορά με το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης (προέβλεπαν προβάδισμα της Χίλαρι Κλίντον 3,3%, ενώ η υποψήφια των Δημοκρατικών είχε τελικά προβάδισμα 2,2%), ωστόσο οι δημοσκοπήσεις ανά πολιτεία αποδείχθηκαν εσφαλμένες.

Μποϊκοτάζ από τους Δημοκρατικούς

Ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος θα απουσιάζει από τον ουρανοξύστη του στη Νέα Υόρκη για λίγες ώρες σήμερα προκειμένου να μεταβεί στην Ουάσιγκτον, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την τελετή ορκωμοσίας.

Την Κυριακή έγινε μια γενική πρόβα στο Κογκρέσο, όπου ένας στρατιωτικός ορκίστηκε στην θέση του Ντόναλντ Τραμπ.

Εκατοντάδες χημικές τουαλέτες και οδοφράγματα μήκους πολλών χιλιομέτρων εγκαθίστανται στο κέντρο της πόλης, περιμετρικά του στρατηγικής σημασίας άξονα μεταξύ του Λευκού Οίκου και του Καπιτωλίου, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ θα ορκιστεί την Παρασκευή το μεσημέρι, ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που θα συγκεντρωθούν στο Εθνικό Πάρκο της Ουάσιγκτον.

Πολλοί από τα 28.000 στελέχη των δυνάμεων επιβολής του νόμου, που θα εγγυηθούν την ασφάλεια των εκδηλώσεων, είναι ορατοί στους δρόμους. Καθήκον τους να πλαισιώνουν τους χιλιάδες διαδηλωτές που θα κατακλύσουν την Ουάσιγκτον την Παρασκευή και το Σάββατο.

Την ίδια ώρα τουλάχιστον 40 κοινοβουλευτικοί του Δημοκρατικού Κόμματος σκοπεύουν να διαμαρτυρηθούν με το να μποϊκοτάρουν την τελετή, όπου έχουν προσκληθεί όλα τα στελέχη του Κογκρέσου. Προβαίνουν σε αυτήν την ενέργεια ως ένδειξη συμπαράστασης στον Τζον Λούις, τον Αφροαμερικανό γερουσιαστή από την Τζόρτζια ηλικίας 76 ετών και κεντρικό πρόσωπο της μάχης υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων.

Ο Λούις έκρινε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη παράνομα καθώς η Ρωσία τον βοήθησε να εκλεγεί. Αποτέλεσμα ήταν η οργισμένη αντίδραση του μεγιστάνα ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter είπε ότι ο Τζον Λούις δεν έχει προσφέρει τίποτα στην πολιτεία του.

Επιπλέον τον κατηγόρησε ότι λέει ψέματα καθώς ισχυρίζεται ότι η τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ θα είναι η πρώτη στην οποία δεν θα παραστεί.

«Ο Τζον Λούις δήλωσε σχετικά με την τελετή ορκωμοσίας μου ότι “θα είναι η πρώτη στην οποία δεν θα έχει παραστεί”. ΛΑΘΟΣ (ή ψέματα)! Εκείνος μποϊκοτάρισε τον Μπους διότι “πίστευε ότι θα ήταν υποκριτικό να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του… δεν πιστεύει ότι ο Μπους είναι ένας νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος”. Κάτι μας θυμίζει!», τόνισε ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ σε μια σειρά tweet.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter