Τραμπ: Παρέλαβα χάος – Nέο διάταγμα για τη μετανάστευση

Τραμπ: Παρέλαβα χάος – Nέο διάταγμα για τη μετανάστευση

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι «κληρονόμησε μια χαοτική κατάσταση» στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο, υπεραμυνόμενος του απολογισμού της διακυβέρνησής του, έναν μήνα αφότου ανέλαβε καθήκοντα.

«Για να είμαι ειλικρινής, κληρονόμησα μια χαοτική κατάσταση. Πρόκειται για το χάος», επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος κάνοντας λόγο για θέσεις εργασίας που «χάθηκαν από την χώρα μας», στο «Μεξικό και αλλού» και την «καταστροφή» στη Μέση Ανατολή, σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο.

Επιπλέον, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους υποσχέθηκε σήμερα ότι θα παρουσιάσει ένα νέο διάταγμα για τη μετανάστευση «την επόμενη εβδομάδα».

«Πρόκειται για εκδώσουμε ένα νέο διάταγμα την επόμενη εβδομάδα που θα προστατεύει πλήρως την χώρα μας» είπε.

Μεσανατολικό

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εξακολουθούν να στηρίζουν την λύση των δύο κρατών για την επίλυση του Μεσανατολικού, μια μέρα μετά τις δηλώσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση δεν εμμένει σε αυτή την λύση.

«Καταρχάς, η λύση των δύο κρατών είναι αυτή που υποστηρίζουμε. Όποιος επιθυμεί να ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ δεν στηρίζουν την λύση των δύο κρατών, κάνει λάθος», δήλωσε η Χέιλι σε δημοσιογράφους στα Ηνωμένα Έθνη.

«Υποστηρίζουμε ανεπιφύλακτα την λύση των δύο κρατών, αλλά είμαστε επίσης ανοιχτοί και σε νέες ιδέες», πρόσθεσε.

Τα σχόλια της Χέιλι ήρθαν μια μέρα μετά τις δηλώσεις του Τραμπ ότι είναι ανοιχτός σε ιδέες για την επίλυση του Μεσανατολικού πέρα από την λύση των δύο κρατών.

Ισχύει η συμφωνία με το Ιράν για τα πυρηνικά 

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν άφησε καμιά υπόνοια στον ομόλογό του της Γαλλίας, τον Ζαν-Μαρκ Ερό, περί του ότι η Ουάσινγκτον σχεδιάζει να ακυρώσει τη συμφωνία της ομάδας 5+1 με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

«Δεν άφησα (σ.σ. να δημιουργηθεί) καμιά τέτοια εντύπωση», είπε ο Τίλερσον στους δημοσιογράφους πριν συναντηθεί με την ομόλογό του της Αργεντινής Σουσάνα Μαλκόρα, ερωτηθείς σχετικά με ένα δημοσίευμα κατά το οποίο ο Ερό δήλωσε πως το Παρίσι αποκόμισε την αίσθηση ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα επιδιώξει να απαλλαγεί από τη συμφωνία και τόνισε πως για τη Γαλλία τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται.

Η συμφωνία, η οποία κλείστηκε το 2015, έπειτα από πολυετείς διαπραγματεύσεις, «επιτεύχθηκε δύσκολα» και για τη γαλλική διπλωματία το ενδεχόμενο να ακυρωθεί δεν υφίσταται, είπε ο Ερό στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τίλερσον, κάνοντας λόγο για μια «σαφή διαφορά απόψεων» των δύο συμμάχων πάνω στο ζήτημα αυτό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter