Τραμπ στο Νταβός: Το καύχημα για την αμερικανική οικονομία και η επίθεση στους ακτιβιστές

Τραμπ στο Νταβός: Το καύχημα για την αμερικανική οικονομία και η επίθεση στους ακτιβιστές

Για τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας, την αμερικανική οικονομία αλλά και… την κλιματική αλλαγή που είναι και ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης στο φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, μίλησε ο Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος αφού ευχαρίστησε τις υπερπόντιες εταιρείες για τις επενδύσεις τους στις ΗΠΑ, επισήμανε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε πολύ καλύτερη οικονομική κατάσταση από αυτή που είχε φανταστεί όταν ανέλαβε καθήκοντα πριν από τρία χρόνια.

«Η ώρα για σκεπτικισμό έχει τελειώσει», δήλωσε ο Τραμπ καλώντας τους επενδυτές να εμπιστευθούν ακόμα περισσότερο την Αμερική. 

Διαβάστε επίσης: 50 χρόνια Νταβός: Τα κεντρικά πρόσωπα, τα βασικά θέματα συζήτησης και οι διαδηλώσεις

«Για κάθε επιχείρηση που αναζητά ένα μέρος για να πετύχει … δεν υπάρχει καλύτερος χώρος από τις ΗΠΑ», πρόσθεσε.

«Έχουμε δημιουργήσει 7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας από τότε που ανέλαβα» συνέχισε ο Τραμπ τονίζοντας πως έχει μειωθεί η ανεργία και έχει σημειωθεί πρόοδος ως προς τις μειονοτικές ομάδες και τις γυναίκες. 

«Η Αμερική ακμάζει, ακμάζει και κερδίζει όπως ποτέ πριν», υπογράμμισε αναφερόμενος στις εμπορικές συμφωνίες που υπογράφησαν την περασμένη εβδομάδα με την Κίνα και το Μεξικό-Καναδά. «Οι συμφωνίες αυτές αποτελούν πρότυπο για τον 21ο αιώνα» δήλωσε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δε δίστασε παράλληλα, να ασκήσει κριτική στην πολιτική της Fed λέγοντας «ότι αύξησε τα επιτόκια πολύ γρήγορα και τα μείωσε πολύ αργά».

«Θα μπορούσαμε να συνάψουμε τεράστια εμπορική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο».

Ο Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσε τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον λέγοντας πως πρόκειται για «έναν θαυμάσιο νέο πρωθυπουργό» με τον οποίο όπως είπε θα ήθελε πολύ να συνάψει μια εμπορική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit.

«Ελπίζουμε σε μια τεράστια εμπορική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ.

Για το κλίμα

Με την νεαρή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ να βρίσκεται στην αίθουσα και να παρακολουθεί την ομιλία του Αμερικανού προέδρου, ο Τραμπ αναφέρθηκε στην οικονομική σημασία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Ο ίδιος υποστήριξε πως οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία που πάρθηκε και περιλαμβάνει τη φύτευση ενός τρισεκατομμυρίου δέντρων αλλά χαρακτήρισε τους ακτιβιστές «κληρονόμους των ανόητων περιφρονούντων».

«Πρέπει να απορρίψουμε τους αιώνιους προφήτες της δυστυχίας και τις προβλέψεις τους περί Αποκάλυψης», είπε αφού η Σουηδή έφηβη είχε εκφράσει λίγο νωρίτερα τη λύπη της επειδή «δεν έχει γίνει τίποτα» για να σταματήσει η κλιματική αλλαγή.

«Είμαι πολύ μεγάλος πιστός στο περιβάλλον. Θέλω το καθαρότερο νερό και τον καθαρότερο αέρα», πρόσθεσε με κάποιους να λαμβάνουν τη δήλωσή του αυτή ως μήνυμα προς την Τούνμπεργκ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter