Τραμπ: ζητά αποζημίωση από την Χ. Κλίντον για «διασπορά ψευδούς αφηγήματος»

Τραμπ: ζητά αποζημίωση από την Χ. Κλίντον για «διασπορά ψευδούς αφηγήματος»

Αγωγή σε βάρος της Χίλαρι Κλίντον και άλλων στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος κατέθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο ίδιος υποστήριξε πως οι εναγόμενοι προσπάθησαν να νοθεύσουν τις προεδρικές εκλογές του 2016, συνδέοντας την προεκλογική εκστρατεία του με τη Ρωσία.

«Ενεργώντας από κοινού, οι εναγόμενοι συνωμότησαν κακόβουλα για να εξυφάνουν ένα ψευδές αφήγημα, ότι ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός τους, ο Ντόναλντ Τζ. Τραμπ, συνεργαζόταν με μια εχθρική ξένη δύναμη» υποστήριζε η  αγωγή που κατέθεσε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φλόριντα, κάνοντας λόγο για «εκβιασμό» και «συνωμοσία για τη διάδοση επιβλαβών ψεμάτων» είπε ζητώντας ανταποδοτικές και κυρωτικές αποζημιώσεις και υποστηρίζοντας ότι «υποχρεώθηκε να επιβαρυνθεί με έξοδα (όπως δικηγορικές αμοιβές και άλλα), το ποσό των οποίων θα καθοριστεί στη δίκη, όμως είναι γνωστό ότι ξεπερνούν τα 24 εκατομμύρια δολάρια και συνεχίζουν να αυξάνονται».

Οι ισχυρισμοί του Τραμπ ωστόσο υπονομεύονται από μια έκθεση 966 σελίδων την οποία δημοσιοποίησε τον Αύγουστο του 2020 μια επιτροπή της Γερουσίας, ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους. Η αναφορά αυτή κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε το στέλεχος Πολ Μάναφορτ και τον ιστότοπο WikiLeaks για να βοηθήσει τον Τραμπ να κερδίσει τις εκλογές του 2016. Ο Μάναφορτ ήταν μέλος το προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ για πέντε μήνες το 2016.

Πάντως πριν από περίπου έναν μήνα ο πρώην πρόεδρος της Αμερικής είχε δηλώσει σχολιάζοντας την στάση του Τζο Μπάιντεν σχετικά με τον πόλεμο είχε διαβεβαιώσει τους δημοσιογράφους πως ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα ενεργούσε «ποτέ» κατ’ αυτόν τον τρόπο υπό τη διοίκησή του. Ενώ λίγες μέρες πριν από το βήμα του συνεδρίου των Συντηρητικών (CPAC) στη Φλόριντα ο Τραμπ είχε δηλώσει : «Με ρώτησαν οι δημοσιογράφοι αν πιστεύω ότι ο πρόεδρος Πούτιν είναι έξυπνος και είπα πως φυσικά και είναι. Και η αντίδραση ήταν: “Α, τι απαίσιο πράγμα να πει κανείς”. Μου αρέσει να λέω την αλήθεια. Ναι, είναι έξυπνος. Το πρόβλημα δεν είναι πως ο Πούτιν είναι έξυπνος, που φυσικά είναι. Το πραγματικό πρόβλημα είναι πως οι δικοί μας ηγέτες είναι ανόητοι».

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter