Τραμπουκισμοί της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στo ΕΚΠΑ – Φοιτήτρια που δέχτηκε επίθεση μιλάει στο documentonews.gr

Τραμπουκισμοί της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στo ΕΚΠΑ – Φοιτήτρια που δέχτηκε επίθεση μιλάει στο documentonews.gr
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Με ανακοίνωσή το σχήμα του Δικτύου ΝΟΠΕ ΕΚΠΑ καταγγέλλει την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τα όσα συνέβησαν σε Γενική Συνέλευση της Νομικής του ΕΚΠΑ. Μέλος της ΔΑΠ άπλωσε το χέρι του σε εκλεγμένη συνδικαλίστρια φοιτήτρια του Δικτύου.

Η ανακοίνωση του Δικτύου ΝΟΠΕ ΕΚΠΑ:

«ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΝΟΜΙΚΗΣ

Την στιγμή που διεξάγεται η ΓΣ του φοιτητικού μας συλλόγου με θέμα τη μεθόδευση της ΝΔ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, Δαπίτης άπλωσε το χέρι του σε εκλεγμένη συνδικαλίστρια του ΔΙΚΤΥΟΥ. Η ΓΣ κατήγγειλε το συγκεκριμένο περιστατικό. ΔΑΠ στις σχολές μας σημαίνει βία, παρακράτος, κακοποιητικές συμπεριφορές.

Οι άνθρωποι που σηκώνουν χέρι, τραμπουκίζουν και απειλούν δεν έχουν καμία θέση στις σχολές μας!

ΕΞΩ Η ΔΑΠ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ.»

Αμέσως η Γενική Συνέλευση, οι φοιτητικές πολιτικές δυνάμεις και οι φοιτητές κινητοποιήθηκαν άμεσα και καταδίκασαν τη βίαιη πράξη.

Το documentonews.gr επικοινώνησε με την Κασσιανή Σπίνου που δέχτηκε την επίθεση από το στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και είπε χαρακτηριστικά: «Η διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης της Νομικής ήταν μια από τις πιο μαζικές διαδικασίες του Φοιτητικού Συλλόγου και είναι απόλυτα λογικό.

»Η συγκυρία που μας βρίσκει έχει ενώσει το φοιτητικό κίνημα και έχει κατεβάσει όλους τους φοιτητές στο δρόμο. Και επιτέλους μετά από τόσα χρόνια είδαμε την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να μπαίνει σε γενικές συνελεύσεις και να θυμάται τις συλλογικές διαδικασίες του συλλόγου. Βέβαια, παρά την προθυμία της να μπει στις Γ.Σ. δεν σημαίνει πως άφησε τις γνωστές τακτικές νοθείας και εκβιασμού στην πόρτα.

»Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της Γ.Σ της Νομικής μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σήκωσε το χέρι του πάνω μου μέσα στη γεμάτη αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης. Και το περιστατικό δεν ήταν το μόνο. Προς το τέλος της συνέλευσης κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας ο ίδιος άνθρωπος, αφού είδε πως τα νούμερα δεν βγαίνουν και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχανε την συνέλευση, προσπάθησε να σβήσει τον πίνακα και να αλλοιώσει το αποτέλεσμα. Αλλά αυτή είναι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ».

Διαβάστε επίσης: Προκλητικός Γεωργιάδης: Ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων για να τελειώνουμε με την Αριστερά

Καταλήψεις: Κατεπείγουσα προκαταρκτική από Εισαγγελέα – Στο στόχαστρο και οι πρυτανικές αρχές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter