Τράπεζα της Ελλάδος: Ο Χρήστος Σταϊκούρας όρισε την Ιουλία Αρμάγου επίτροπο του Κράτους

Τράπεζα της Ελλάδος: Ο Χρήστος Σταϊκούρας όρισε την Ιουλία Αρμάγου επίτροπο του Κράτους

Μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη με πολιτική διάσταση επήλθε στην Τράπεζα της Ελλάδος, με δεδομένο ότι πάντα έχει σημασία η επιλογή του προσώπου που αναλαμβάνει Επίτροπος του Κράτους στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας όρισε να ασκεί καθήκοντα Επιτρόπου του Κράτους στην ΤτΕ η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικής Πολιτικής και Προϋπολογισμού του Υπουργείου Οικονομικών Ιουλία Αρμάγου, με αναπληρώτρια την Σταματίνα Χαραλαμποπούλου, προϊσταμένη της Κεντρικής Μονάδας Κρατικών Ενισχύσεων του Υπουργείου Οικονομικών.

Η Ιουλία Αρμάγου είναι διδάκτωρ του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στα τραπεζικά – χρηματοοικονομικά. Εχει διατελέσει Γενική Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής (2008) και υπήρξε επί χρόνια (και επί ΣΥΡΙΖΑ) γενική διευθύντρια προϋπολογισμού.

Επισημαίνουμε ότι ο Υπουργός των Οικονομικών μπορεί να διορίζει Επίτροπο του Κράτους, ο οποίος δικαιούται να μετέχει στις Γενικές Συνελεύσεις και τις συνεδριάσεις του ΓενικούΣυμβουλίου, αλλ΄ άνευ ψήφου.

Πάντως, ο Επίτροπος έχει το δικαίωμα να εναντιώνεται σε όποια απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ή του Γενικού Συμβουλίου θεωρεί ότι αντιβαίνει τους νόμους του κράτους. Ομως, η αρνητική εισήγηση, μόνο εφόσον υιοθετηθεί από τον Υπουργό Οικονομικών εντός δύο ημερών, έχει τη δύναμη ανασταλτικού veto, μέχρις ότου το υπό αμφισβήτηση θέμα επιλυθεί από αρμόιδια επιτροπή.

Όσο κι αν όλα αυτά ακούγονται πολύ θεωρητικά είναι νομικές θεσμίσεις που μπορούν, όταν κρίνεται αναγκαίο, να ενεργοποιούνται… 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter