Τράπεζα της Ελλάδος: Το θέμα έκλεισε – Νόμιμο το δάνειο Πολάκη

Τράπεζα της Ελλάδος: Το θέμα έκλεισε – Νόμιμο το δάνειο Πολάκη

Σύννομη με τους κανόνες που ισχύουν στην Attica Bank ήταν η χορήγηση των δύο δανείων προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, όπως διαπιστώθηκε σε σύσκεψη που έγινε το απόγευμα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Πηγές της Attica Bank, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στην ΤτΕ κλήθηκαν ο διευθύνων σύμβουλος και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Θεόδωρος Πανταλάκης και Ιωάννης Τσακιράκης και δόθηκαν εξηγήσεις για την υπόθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Όπως επισήμαναν οι ίδιες πηγές, διαπιστώθηκε ότι η χρηματοδότηση ήταν νόμιμη, έγινε σύμφωνα με τους κανόνες της Attica Bank και το θέμα θεωρείται λήξαν.

Όλα αυτά, ενώ είχε προηγηθεί το τηλεφώνημα του Παύλου Πολάκη στο διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, στο οποίο αφού πρώτα τον επιβράβευσε για τον έλεγχο στο δάνειο του, ζήτησε να ελεγχθούν και κάποια άλλα δάνεια τα οποία παρουσιάζουν μεγάλες «τρύπες».

Συγκεκριμένα:

1. Το δάνειο του Κήρυκα Χανίων, στον κ. Μητσοτάκη, που δεν είχαν δώσει δραχμή 12 χρόνια

2. Τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ,

3. Τα δάνεια μίας σειράς πολιτικών, όπως είναι η Μαρία Σπυράκη, ο Άδωνης Γεωργιάδης και κάποιοι άλλοι,

4. Τα δάνεια του Πρώτου Θέματος –ποσό 33 εκατ. ευρώ- που ένα μεγάλο τους κομμάτι είναι απαιτητό από το 2017 αλλά η κεντρική τράπεζα δεν έχει κάνει τίποτα.

Διαβάστε ΕΔΩ: Τηλεφώνημα Πολάκη στον Στουρνάρα: Καλώς ελέγχετε το δάνειό μου αλλά να ελέγξετε και τα υπόλοιπα

Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέφερε στον κ. Στουρνάρα πως αν δεν προβεί στον συγκεκριμένο έλεγχο, θα έρθει ο ίδιος από το γραφείο του και δεν θα φεύγει μέχρι να διαταχθεί ο έλεγχος.

Πλέον μένει ένα σημαντικό ερώτημα.

Μετά το πόρισμα των ελεγκτικών Αρχών της ΤτΕ που έδειξε πως δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό στο δάνειο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα δάνεια ή θα πρέπει να περιμένουμε να βγουν κι αυτά σε πρωτοσέλιδα συγκεκριμένων Μέσων…;

Διαβάστε ακόμη: Κοίτα ποιοι μιλάνε για δάνεια: 713.000 ευρώ χρωστά η Σπυράκη, 623.000 ευρώ ο Άδωνης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter