Τραυματίες από τον ισχυρότατο σεισμό 6,7 Ρίχτερ στη Σάμο: Προειδοποίηση για μικρό τσουνάμι – Εικόνες σοκ (Photos – Video – Live)

Τραυματίες από τον ισχυρότατο σεισμό 6,7 Ρίχτερ στη Σάμο: Προειδοποίηση για μικρό τσουνάμι – Εικόνες σοκ (Photos – Video – Live)

Ισχυρότατος σεισμός 6,7 Ρίχτερ έπληξε το μεσημέρι της Παρασκευής τη Σάμο και έγινε αισθητός σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και στη γειτονική Τουρκία. Ήδη οι πρώτες εικόνες δείχνουν πως κτίρια έχουν υποστεί ζημιές και στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Εκδόθηκε προειδοποίηση για έντονο κυματισμό – μικρό τσουνάμι ενώ υπάρχουν και τραυματίες.

Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της χώρας όπως στην Αττική αλλά και στην Ρόδο, στην Σύρο, στην Κρήτη ενώ ήδη έχουν προκληθεί ζημιές στο νησί της Σάμου. 



Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ήδη αναφορές για τουλάχιστον 4 τραυματίες ωστόσο ο εκπρόσωπος Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, κ. Βερβέζης επισημαίνει μιλώντας στο  documentonews.gr πως «δεν υπάρχει προς το παρόν καμία αναφορά για τραυματισμούς», συμπληρώνοντας πως «υπάρχουν φθορές σε παλαιά κτίρια στις περιοχές Βαθύ, Καρλόβασι και στη χώρα Πυθαγορίου. Επίσης, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο Σάμου-Καρλοβασίου στο ύψος της περιοχής Αυλάκια].  

«Πάρα πολλές ζημιές μέσα στα σπίτια. Εξω δεν έχουμε ακόμη εικόνα. Ακούγονται σειρήνες από πυροσβεστικά και συναγερμοί», είπε κάτοικος του Νέου Καρλοβασίου στο documentonews.gr.

Για πολλά προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και για πολλές ζημιές σε καταστήματα στον Μαραθόκαμπο της Σάμου, κάνει λόγο στο documentonews.gr ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Βολακάκης.







Οι αρχές απομακρύνουν τον κόσμο από το λιμάνι της Σάμου. Μήνυμα έστειλε στους κατοίκους του νησιού μέσω του 112 η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας με προειδοποίηση για τσουνάμι.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του νοσοκομείου της Σάμου δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι στα κτίρια που κατέρρευσαν.

Κατέρρευσε τμήμα της Παναγίας Θεοτόκου στο Καρλόβασι:





«Είμαστε όλοι στους δρόμους, δεν έχουμε ακόμη εικόνα του τι έχει συμβεί. Ήταν τεράστιος ο σεισμός, κουνιόμασταν για ώρα» είπε ο Αλέξανδρος Λυμπέρης, δημαρχος Δυτικής Σάμου στο documentonews.gr.

Δήμαρχος Αγαθονήσι: Κοττορός Ευάγγελος

«Δεν υπάρχουν υλικές ζημιές στο νησί. Το έχουμε ελέγξει όλο. Ευτυχώς δεν υπάρχουν τραυματισμοί και ζημιές. Ήταν όμως πολύ τρομακτικό. Μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Ο σεισμός είχε διάρκεια και ένταση. Όλος ο κόσμος αναστατώθηκε. Φοβήθηκαν πολύ.»

Δήμαρχος: Ιωάννης Μαρούσης (Δήμος Φούρνος Κορσεών)

«Ευτυχώς δεν μαθαίνω για ζημιές στο νησί. Αυτήν την ώρα έχω μόνο πληροφορίες από τους αντιδημάρχους του νησιού ότι σχηματίστηκε μικρός κυματισμός μετά τον σεισμό, μικρό τσουνάμι».

Δημοτικός σύμβουλος ανατολικής Σάμου, Νίκος Ζάχαρης

«Εκτεταμένες ζημιές σε παλαιά κτίρια, ο κόσμος είναι στους δρόμους, ενώ τους έχει έρθει μήνυμα να αποφεύγουν το παραλιακό μέτωπο» 

https://www.facebook.com/samos.times/videos/d41d8cd9/777681596112164/

https://www.facebook.com/24samos/videos/398074301362374/

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F24samos%2Fvideos%2F398074301362374%2F&show_text=false&width=560

null

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο υπολογίζει τον σεισμό σε 7 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 10 χλμ.

Στο μεταξύ, υπήρξε προειδοποίηση για έντονο κυματισμό, για μικρό τσουνάμι, οι πολίτες καλούνται να αποφύγουν τις παραλίες, δηλαδή ενώ υπάρχουν και για τραυματίες.

Συγκεκριμένα, ο διοικητής νοσοκομείου Σάμου, Νίκος Στεφανής, μιλώντας στο documentonews.gr, τόνισε: «Έχουν φέρει τρεις τραυματίες προς το παρόν, δεν υπάρχει εικόνα για νεκρούς. Δεν υπάρχουν καθόλου τηλεπικοινωνίες».


Εικόνες σοκ στη Σμύρνη

Σημαντικές είναι οι καταστροφές στη Σμύρνη όπου η πρώτη εικόνα είναι πως κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ενώ ένα σύννεφο σκόνης έχει απλωθεί σε κομμάτι της πόλης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter