Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Ο Τζον Κυριάκου είχε αποκαλύψει το βασανιστήριο του πνιγμού

Τραυματίστηκε γνωστός ομογενής πράκτορας της CIA στην Ουάσινγκτον (Photos+Video)

Ένας από τους εξέχοντες πρώην πράκτορες της CIA, ο Ελληνοαμερικανός Τζον Κυριάκου, τραυματίστηκε σοβαρά σε ένα ατύχημα με μηχανή, στις αρχές της εβδομάδας, στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του περιοδικού Newsweek. Ο Τζον Κυριάκου ήταν από τους πρώτους που αποκάλυψε το πρόγραμμα βασανιστηρίων της κυβέρνησης του Τζορτζ Μπους.  

Το περίεργο δυστύχημα έγινε στην Ουάσιγκτον. Ο Τζον Κυριάκου δήλωσε ότι ήταν απλά ένα ατύχημα, τίποτα άλλο, διαψεύδοντας έτσι άλλες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν. Ο ομογενής πράκτορας της CIA χαρακτηρίζεται ήρωας από τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Αμερικής.

Ο Τζον Κυριάκου δήλωσε ότι έχει σπάσει τα πλευρά του, έχει μια σπασμένη κλείδα και ένα σπασμένο σπόνδυλο σε αυτό το δυστύχημα. “Ευχαριστώ τον Θεό που φορούσα κράνος”, πρόσθεσε. 

Δικάστηκε για διαρροή πληροφοριών

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κυριάκου δικάστηκε το 2012 για διαρροή διαβαθμισμένων πληροφοριών σχετικά με το βασανιστήριο του πνιγμού που εκτέλεσε η CIA σε ύποπτους-μέλη της Αλ Κάιντα σε μυστικό χώρο στην Ταϊλάνδη. Το βασανιστήριο του πνιγμού ήταν παράνομο και διατάχθηκε να γίνει με απόφαση του τότε προέδρου Τζόρτζ Μπους. 

Από τη στιγμή της αποκάλυψης ήταν θύμα άνευ προηγουμένου διωγμού από την τότε κυβέρνηση. Τελικά κρίθηκε ένοχος με την κατηγορία ότι αποκάλυψε την ταυτότητα ενός συναδέλφου του, αξιωματικού της CIA σε έναν δημοσιογράφο και καταδικάστηκε σε 30 μήνες φυλάκισης. 

Ο Tζον Κυριάκου στο νοσοκομείο George Washington. Φωτογραφίες από τη σελίδα του στο Facebook
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.