Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Τρεις ανατροπές για τους ασφαλισμένους εντός του 2017

Τρεις σημαντικές ανατροπές για του ασφαλισμένους φέρνει το 2017, καθώς από 1η Ιανουαρίου τίθενται σε εφαρμογή οι διατάξεις δύο ασφαλιστικών νόμων που έχουν ψηφιστεί από την κυβέρνηση τα δύο προηγούμενα έτη.

Σύμφωνα με την «Ημερησία» οι αλλαγές αφορούν τις ασφαλιστικές εισφορές, τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης και τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.

Όσον αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές, από την αρχή του νέου έτους αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους ασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ, τους αγρότες και τους δημοσίους υπαλλήλους.Από 1η Ιανουαρίου αυξάνονται τα όρια ηλικίας για όσους δεν είχαν συμπληρώσει έως τις 19 Αυγούστου και τις δύο, σε συμψηφισμό, προϋποθέσεις συνταξιοδότησης δηλαδή το όριο ηλικίας και τον χρόνο ασφάλισης.

Τέλος «κουρεμένες» και με «προσωπικά κριτήρια» θα είναι όλες οι συντάξεις για τους ασφαλισμένους που θα αποφασίσουν να συνταξιοδοτηθούν μέσα στο 2017. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.