Τρεις ευρωπαϊκοί τελικοί με άρωμα Ιταλίας

Τρεις ευρωπαϊκοί τελικοί με άρωμα Ιταλίας

Η πιο παράξενη ποδοσφαιρική σεζόν στην Ευρώπη – με εξαίρεση τις δυο σεζόν της πανδημίας με τα άδεια από θεατές, γήπεδα- φτάνει στο τέλος της. Μια σεζόν που κόπηκε στα δύο προκειμένου η FIFA να διοργανώσει στο Κατάρ του παγκόσμιο κύπελλο, πράγμα που έβγαλε όλες τις Ομοσπονδίες εκτός προγράμματος και ανάγκασε τους συλλόγους να κάνουν εκτός από την καλοκαιρινή και μίνι χειμερινή προετοιμασία, έστω και για πολλούς από αυτούς, χωρίς τους διεθνείς τους. Με αυτά και μ’ αυτά φτάσαμε, η σεζόν να τελειώνει φέτος, στις 10 Ιουνίου!

Ετσι, μετά και τους χθεσινούς ημιτελικούς σε Europa και  Conference League, η σεζόν φτάνει στο τέλος καθώς απομένουν πλέον μόνο οι τελικοί των τριών διοργανώσεων της UEFA. Εξ φιναλίστ συνολικά, εκ των οποίων οι τρείς (μια σε κάθε διοργάνωση) είναι από την Ιταλία (Ιντερ, Ρόμα, Φιορεντίνα), που επέστρεψε δριμύτερη στις διοργανώσεις της UEFA. Οι άλλες τρεις είναι, δύο από την Αγγλία (Μάντσεστερ Σίτι, Γουέστ Χαμ) και μια από την Ισπανία (Σεβίλλη).

Το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League θα διεκδικήσουν Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ στον τελικό που θα διεξαχθεί το Σάββατο 10 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη. Ο τελικός θα γίνει στο στάδιο «Ατατούρκ», 80.000 θέσεων.

Στον τελικό του Europa League θα αναμετρηθούν η περσινή κάτοχος της Conference League, η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο και η πολυνίκης της διοργάνωσης Σεβίλλη με έξι τρόπαια σε ισάριθμές παρουσίες της σε τελικό! Ο τελικός θα διεξαχθεί στην Ουγγαρία, την Τετάρτη 31 Μαΐου στην «Puskas Arena» της Βουδαπέστης, χωρητικότητας 67.000 θεατών.

Στον τελικό της Conference League θα παίξουν η Γουέστ Χαμ και η Φιορεντίνα. Ο τελικός θα διεξαχθεί στην Τσεχία, την Τετάρτη 7 Ιουνίου και στην «Fortuna Arena» της Πράγας, χωρητικότητας μόλις 19.000 θεατών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter