Τρεις μαζί και ο Βαγγέλης χώρια

Τρεις μαζί και ο Βαγγέλης χώρια

Αναβιώνει η συμμαχία Μελισσανίδη – Σαββίδη – Αλαφούζου του 2015, με τον Μαρινάκη να επιλέγει να πορευτεί μόνος του

Το ελληνικό πρωτάθλημα υπό τις συνθήκες που διεξάγεται εκτός γηπέδων έπρεπε να είχε για έδρα του τη… Βαγδάτη. Η αντιδικία των τριών συμμάχων Δημήτρη Μελισσανίδη, Ιβάν Σαββίδη και Γιάννη Αλαφούζου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη χτυπάει κόκκινο ενόψει της επόμενης μέρας στην ΕΠΟ. Οι ξένες δυνάμεις (FIFA, UEFA) στο τέλος Ιουλίου αποχωρούν από την ομοσπονδία ύστερα από 44 μήνες επιτήρησης, με το μπαλάκι των εξελίξεων να περνάει στα χέρια των τριών. Και όλα δείχνουν να είναι δρομολογημένα…

Εδώ και ένα τρίμηνο έχει κλειδώσει η αναβίωση της συμμαχίας του 2015, όταν οι Μελισσανίδης, Σαββίδης και Αλαφούζος ένωσαν τις δυνάμεις τους και διέλυσαν το σύστημα που είχε τον έλεγχο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι δρόμοι τους όμως χώρισαν για τα φάλτσα σφυρίγματα των διαιτητών Γ. Κύζα και Γ. Κομίνη στα ματς Κυπέλλου ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός το 2017 και πρωταθλήματος ΠΑΟΚ – ΑΕΚ το 2018 αντίστοιχα. Πλέον αυτά είναι περασμένα ξεχασμένα και οι τρεις προχωρούν χέρι χέρι. Η συμφωνία τους σε επίπεδο ποδοσφαιρικών φορέων περιλάμβανε τα εξής: οι «πράσινοι» θα έπαιρναν την προεδρία της Σούπερ Λίγκας, όπως και έγινε. Πρόεδρος στον συνεταιρισμό εκλέχθηκε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ο οποίος θα είναι και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ. Στην ομοσπονδία οι δύο «δικέφαλοι» θα εκλέξουν τους εκλεκτούς τους στο διοικητικό συμβούλιο. Η ΑΕΚ θα έχει την πλειοψηφία και θα επιλέξει και τον πρόεδρο.

Οι ψηφοφορίες στην ετήσια γενική συνέλευση της ΕΠΟ, η οποία πραγματοποιήθηκε μεσοβδόμαδα, σφράγισαν τη συμμαχία των τριών. Στο πλευρό τους είχαν 53 ποδοσφαιρικές ενώσεις και ΠΑΕ, ενώ τον Ολυμπιακό ακολούθησαν μόλις τέσσερις ΕΠΣ (η ΕΠΣ Ηρακλείου που καταψήφισε τον διοικητικό απολογισμό θεωρείται ανεξάρτητη)! Ξεκάθαρα οι Μελισσανίδης, Σαββίδης και Αλαφούζος συναποφασίζουν για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, ενώ με δική του επιλογή ο Μαρινάκης είναι απομονωμένος.

Η Σούπερ Λίγκα κυλάει χωρίς ιδιαίτερα παρατράγουδα για έναν και μόνο λόγο: ο Ολυμπιακός είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και κατέκτησε πανάξια τον τίτλο, τον 45ο στην ιστορία του, παίζοντας και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά σε ό,τι αφορά τη διεκδίκηση της κορυφής, τότε κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει τι θα μπορούσε να γίνει εκτός αγωνιστικών χώρων. Θα ήταν ανοιχτό ακόμη και το σενάριο της μη ολοκλήρωσης των πλέι οφ.

Η αντιπαλότητα των τριών με τον Μαρινάκη είναι άνευ ορίων. Οι Δ. Μελισσανίδης και Γ. Αλαφούζος μέσα στην εβδομάδα κατέθεσαν στην Επιτροπή Δεοντολογίας για την πολύκροτη υπόθεση της «συμμορίας» που δρούσε στο ποδόσφαιρο από το 2012 μέχρι το 2015 με βασικό κατηγορούμενο τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός. «Τα πάντα ήταν μιλημένα, τα πάντα ήταν στημένα» κατέθεσε ο «τίγρης», ενώ στην ίδια γραμμή ήταν και ο μίστερ Σκάι: «Ηταν μία συμμορία, ήταν συστηματική και ακραία η διαιτητική εύνοια υπέρ του Ολυμπιακού»! Οι Αλαφούζος – Μαρινάκης για ένα διάστημα τα είχαν βρει με παρέμβαση του πρωθυπουργού, αλλά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν αυτός που μεσολάβησε για να αναβιώσει η συμμαχία του με τους Σαββίδη, Μελισσανίδη.

Σε ό,τι αφορά την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, κανείς δεν μπορεί να την «ακουμπήσει». Το κουμάντο θα το κάνει ξένος αρχιδιαιτητής, ο οποίος θα επιλεγεί με πλειοψηφία από τους τέσσερις, οπότε θα οριστεί αυτός που θα επιλέξουν οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός.

Επόμενο μεγάλο (αγωνιστικό) ραντεβού των Μελισσανίδη – Μαρινάκη είναι ο τελικός του Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στις 26 Ιουλίου στη Ριζούπολη. Ηδη οι οπαδοί των φιναλίστ είναι στα κάγκελα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter