Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Τρεις μέρες παράταση ζητούν οι έμποροι για την πληρωμή των υποχρεώσεων του 2016

Με αφορμή το ζήτημα της πληρωμής των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων έως το τέλος του‭ ‬2016,‭‭ ‬η‭ ‬Ελληνική‭ ‬Συνομοσπονδία‭ ‬Εμπορίου‭ ‬και‭ ‬Επιχειρηματικότητας‭ ‬απέστειλε επιστολή‭ ‬προς‭ ‬τον‭ ‬ ‭ ‬Πρωθυπουργό‭, ‬Αλέξη ‬Τσίπρα,‭ ‬ζητώντας‭‭ ‬την παρέμβασή‭ ‬του‭ ‬υπέρ‭ ‬μίας ‬παράτασης ‬τριών‭ ‬εργάσιμων‭ ‬ημερών‭ ‬στην‭ ‬προθεσμία καταβολής ‬των‭ ‬πληρω

Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι "οι περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα οι μικρές και μεσαίες,‭ ‬ ‭ ‬εναποθέτουν‭ ‬ ‭ ‬μεγάλο‭ ‬ ‭ ‬μέρος‭ ‬ ‭ ‬των‭ ‬ ‭ ‬ελπίδων‭ ‬ ‭ ‬του‭ ‬ ‭ ‬στον‭ ‬ ‭ ‬τζίρο‭ ‬ ‭ ‬της‭ ‬ ‭ ‬περιόδου‭ ‬ ‭ ‬των εορτών. Ωστόσο, η αγοραστική κίνηση σε όλη την περίοδο ήταν περιορισμένη και υποτονική, σε σημείο που να μην ανταποκρίνεται πλέον στις σχετικές προσδοκίες των επιχειρήσεων, περιορίζοντας σημαντικά τις προσδοκώμενες εισπράξεις".

Επιπλέον, στην εικόνα έρχεται να προστεθεί και το γεγονός ότι η 31η‭ ‬Δεκεμβρίου είναι Σάββατο και άρα ένας μεγάλος αριθμός επιταγών θα πληρωθεί αναγκαστικά στις 2 και 3 Ιανουαρίου 2017.

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν έλλειψη ρευστότητας και οι επιχειρηματίες ζητούν μία μικρή χρονική παράταση μέχρι ‭5 Ιανουαρίου 2017‬-δηλαδή για 3 εργάσιμες ημέρες- της πληρωμής των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, που κανονικά πρέπει να καταβληθούν μέχρι το τέλος του χρόνου και συνολικά ανέρχονται σε‭ ‬ ‭4 δις ευρώ.‬ ‭ ‬Πρόκειται για τις πληρωμές:

- Της 4ης δόσης του ΕΝΦΙΑ για 50.000 νομικά πρόσωπα.

- Της 6ης δόσης φορολογίας 250.000 επιχειρήσεων.

- Της απόδοσης του ΦΠΑ Νοεμβρίου.

- Των τελών κυκλοφορίας των επιχειρηματικών οχημάτων.

- Των δόσεων ρυθμίσεων οφειλών.

‭"Η παράταση την οποία ζητούμε είναι απαραίτητη, όχι μόνο λόγω της μειωμένης‬ ρευστότητας των επιχειρήσεων αλλά και της ανάγκης να καταβληθούν έγκαιρα οι μισθοί‭ Δεκεμβρίου 1.930.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, ύψους 2,4 δισ. ευρώ", όπως σημειώνεται στην επιστολή.‬

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.