Τρεις νεκροί πρόσφυγες σε ναυάγιο βόρεια της Σύμης

Τρεις νεκροί πρόσφυγες σε ναυάγιο βόρεια της Σύμης

Οκτώ οι διασωθέντες και τρεις νεκροί από ένα ακόμη ναυάγιο στις ελληνικές θάλασσες. Βόρεια της νήσου Σύμης πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ επιχείρηση έρευνας-διάσωσης από το Λιμενικό για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων μετά από βύθιση λέμβου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σύμης, από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την βύθιση λέμβου με δεκατρείς (13) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια νησίδας Νίμου, βόρεια ν. Σύμης.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.), ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Ν/Γ), τέσσερα (04) ιδιωτικά σκάφη και ένα (01) ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από τη θάλασσα και από βραχώδη περιοχή ν. Νίμου συνολικά οκτώ (08) άτομα (07 άνδρες και 01 γυναίκα) από το Π.Λ.Σ. και το Ν/Γ, ενώ ανασύρθηκαν και τρία (03) άτομα (02 άνδρες και 01 γυναίκα) χωρίς τις αισθήσεις τους.

Όλοι οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στη ν. Σύμη, όπου ιατροί του Κ.Υ. Σύμης διαπίστωσαν τον θάνατο των τριών ατόμων που είχαν ανασυρθεί χωρίς τις αισθήσεις τους, ενώ δύο (02) διασωθέντες μεταφέρθηκαν με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη ν. Ρόδο και από εκεί με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Ρόδου, για ιατρικές εξετάσεις και περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Κατά δήλωση των αλλοδαπών επιβαινόντων είχαν ξεκινήσει βραδινές ώρες χθες από την περιοχή «ΝΤΑΤΣΑ» Τουρκίας με Τ/Χ πλαστικό σκάφος, συνολικά δώδεκα (12) άτομα και ένας (01) διακινητής, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (4.000€) έκαστος, για τη μεταφορά τους από την Τουρκία στην Ελλάδα και κατά την πλεύση τους το σκάφος παρουσίασε εισροή υδάτων με αποτέλεσμα την πτώση όλων στη θάλασσα και τη βύθιση του σκάφους.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν και κλιμάκιο της Λιμενικής Αρχής Σύμης, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών εντόπισε δύο (02) άτομα στην περιοχή Νημποριού ν. Σύμης, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν στο ανωτέρω σκάφος, ενώ ένας εξ’ αυτών αναγνωρίστηκε από τους υπόλοιπους ως ο διακινητής και συνελήφθη.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης, ενώ οι σοροί πρόκειται να μεταφερθούν στη ν. Ρόδο για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής».

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter