Tρεις πνιγμοί μέσα σε ένα 24ωρο σε όλη τη χώρα

Tρεις συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό στη θάλασσα το 24ωρο που πέρασε.

Χθες, το πρωί, ο Λιμενικός Σταθμός Χάλκης, ενημερώθηκε για την ύπαρξη αλλοδαπού λουόμενου σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα ν. Χάλκης. Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, όπου διαπιστώθηκε ότι ο 73χρονος αλλοδαπός, είχε ανασυρθεί από τη θάλασσα και δεχόταν τις πρώτες βοήθειες.

Κατόπιν των προαναφερθέντων, διαπιστώθηκε ο θάνατος του 73χρονου από ιατρό του Περιφερειακού Ιατρείου Χάλκης, ο οποίος βρισκόταν στο εν λόγω σημείο.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Σε ανάλογο περιστατικό, απογευματινές ώρες χθες, το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Σταυρού του Λιμεναρχείου Ιερισσού ενημερώθηκε για την ύπαρξη ημεδαπής λουόμενης χωρίς τις αισθήσεις της, στη θαλάσσια περιοχή Ασπροβάλτας Θεσσαλονίκης. Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. με περιπολικό όχημα από ξηράς, όπου διαπιστώθηκε ότι η 74χρονη, εξήλθε μόνη της από τη θάλασσα και έχασε τις αισθήσεις της στην παραλία. Κατόπιν προσπαθειών ανάνηψης από πλήρωμα του ΕΚΑΒ διαπιστώθηκε ο θάνατος της ανωτέρω, ενώ η σορός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ”ΑΧΕΠΑ”.

Τέλος μετά από ενημέρωση, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, έσπευσε στη θαλάσσια περιοχή Αλυκή ν. Θάσου καθώς υπήρξε περιστατικό με 74χρονη στην οποία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ιδιώτη γιατρό. Ωστόσο διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Η άτυχη γυναίκα παρελήφθη από πλήρωμα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου Θάσου, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Ετικέτες