Τρεις προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

Τρεις προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

Σχετικά πρόσφατες ταινίες και σειρές που πέρασαν αδίκως απαρατήρητες από τους τηλεοπτικούς δέκτες μας έχουν την τιμητική τους για το Σαββατοκύριακο που έρχεται.

The Aftermath (Αισθηματικό δράμα εποχής, 2019)

Μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου πολέμου, ο βρετανός διοικητής του κατεστραμμένου Αμβούργου («ρίξαμε σε λίγες μόνο μέρες περισσότερες βόμβες από όσες έπεσαν στο Λονδίνο σε όλη τη διάρκεια του πολέμου» ομολογεί με πίκρα) υποδέχεται την σύζυγό του και την ξεναγεί στην αρχοντική έπαυλη που θα τους «φιλοξενήσει» παρότι ανήκει σε Γερμανό αρχιτέκτονα που ζει ήδη εκεί με την ανήλικη κόρη του. Η σχέση θύτη- θύματος που αλλάζει συνεχώς πεδία έκφρασης και ρόλους, το πολύπλευρο ιστορικό ανάγνωσμα, το ερωτικό πάθος που έρχεται σε αντιδιαστολή με την κατάσταση πένθους, οι καλογραμμένοι διάλογοι που χρωστούν την δυναμική τους στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Rhidian Brook και φυσικά οι σπουδαίες ερμηνείες των Κίρα Νάιτλι, Τζέισον Κλαρκ και Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ είναι τα σημαντικότερα στοιχεία του φιλμ που σκηνοθέτησε ο Τζέιμς Κεντ (COSMOTE Tv)

Call my agent (4oς κύκλος, 2018)

Η γαλλική σειρά με πρωτότυπο τίτλο «Dix pour cent» ( το 10% της αμοιβής των ατζέντηδων) περιγράφει με απαράμιλλο ρεαλισμό τον κόσμο του γαλλικού σινεμά με πολλούς γνωστούς σταρ (Ζιλιέτ Μπινός, Κριστόφ Λαμπέρ, Ζαν Ρενό, Σιγκούρνι Γουίβερ κ.α.) να υποδύονται τους εαυτούς τους και να αυτοσαρκάζουν τις ιδιορρυθμίες ή την προβληματική φήμη τους. Δείτε για παράδειγμα πως η Ιζαμπέλ Ιπέρ πηγαινοέρχεται με τουπέ ντίβας αλλά και κουτοπονηριά από το ένα κινηματογραφικό σετ στο άλλο για να προλάβει να κάνει όσα περισσότερα φιλμ μπορεί. Η σειρά με την απέραντη παιχνιδιάρικη διάθεση, τον άφατο κωμικό αυτοσαρκασμό αλλά και δυνατές δραματικές κορυφώσεις περιγράφει επίσης τα σπαρταριστά παρασκηνιακά κόλπα και τα πισώπλατα μαχαιρώματα που λαμβάνουν χώρα στο παριζιάνικο γραφείο ASK μεταξύ των τεσσάρων ατζέντηδων των σταρ. Εδώ θα δείτε και τις πιο γοητευτικές γωνιές του άλλου (όχι και τόσο τουριστικού) Παρισιού με τα αυθεντικά μπιστρό και τα γνήσια στέκια των Γάλλων σινεφίλ. (Netflix)

Τομάζο (Δραματική, 2019)

Ο Τομάζο είναι ένας αμερικανός σκηνοθέτης που ζει στη Ρώμη με την νεότερη μολδαβή σύζυγό του και την τρίχρονη κόρη τους. Καθώς τα καλλιτεχνικά – αλλά και υπαρξιακά – ζητήματα του βρίσκονται τελευταίως στα τελματώδη κατάσταση αρχίζει να σκέφτεται ότι η ευθύνη για αυτό ίσως πέφτει στην επιλογή του να δημιουργήσει οικογένεια. Το εκκεντρικό και ιδιοσυγκρασιακό σινεμά του Έιμπελ Φεράρα συνήθως αναλώνεται σε σκληρές εικόνες σεξουαλικής και ψυχολογικής βίας. Εδώ τα πράγματα είναι σαφώς πιο ήρεμα – κάποιοι ίσως να τα χαρακτηρίσουν από ναρκισσιστικά έως και υποτονικά- αλλά και πάλι ο σκηνοθέτης του «Άγγελου της βίας» και του «Funeral» έχει τον τρόπο να πει μερικά χρήσιμα πράγματα γύρω από τη σχέση ζωής και τέχνης. Ο Γουίλεμ Νταφόε ως alter ego του σκηνοθέτη δίνει και πάλι μια ουσιαστική και ψυχωμένη ερμηνεία. (Cinobo)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter