Τρεις τρόποι για να ξεκινήσεις το τρέξιμο σωστά

Τρεις τρόποι για να ξεκινήσεις το τρέξιμο σωστά

Οι αρχάριοι δρομείς προσπαθούν να εισέλθουν στον κόσμο του τρεξίματος με πιο σωστό τρόπο. Ακολουθούν τρία προγράμματα για όλα τα γούστα που θα βοηθήσουν όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο τρέξιμο.

Για 20λεπτο τρέξιμο

Αρχή με πέντε λεπτά τρεξίματος σε πολύ μικρή ταχύτητα, με τη συνέχεια να έχει 10λεπτο τρέξιμο σε υψηλότερους ρυθμούς και φινάλε με πεντάλεπτη αποθεραπεία με τρέξιμο σε χαμηλή ταχύτητα και ασκήσεις stretching.

Για 40λεπτο τρέξιμο

Ξεκινήστε με 10λεπτη προθέρμανση και στη συνέχεια για 20 λεπτά κάντε εναλλαγές, βάζοντας τα δυνατά σας για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια κατεβάστε ταχύτητα για περίπου δύο λεπτά. Επαναλάβετε την άσκηση επτά φορές. Στο τέλος για πέντε λεπτά τρέξτε σε μέτριο ρυθμό και στον τέλος κάντε ένα πεντάλεπτο χαλάρωμα.

Για 60 λεπτά τρεξίματος

Ξεκίνημα με 10λεπτη προθέρμανση. Στη συνέχεια ανεβείτε μία ανηφόρα μήκους περίπου 400 μέτρων με γρήγορο τρέξιμο και κατεβείτε την με χαλαρό τρέξιμο (μπορεί να γίνει και σε διάδρομο με κλίση 5-7%. Επαναλάβετε τη διαδικασία έξι φορές (λογικά θα κρατήσει 40 λεπτά) και κλείστε το πρόγραμμα με δεκάλεπτη αποθεραπεία.

Σε περίπτωση που θέλετε να βελτιώσετε τον βηματισμό σας, μετά από την προθέρμανση και ανεξάρτητα από το πρόγραμμα που θα επιλέξετε μπορείτε να κάνετε τις παρακάτω ασκήσεις για περίπου 30 με 60 δευτερόλεπτα:

  • Τρέξε σηκώνοντας τα γόνατά σου όσο πιο ψηλά μπορείς.
  • Στη συνέχεια, κάνε έντονο το βήμα ώστε να πηδάς όσο πιο μακριά μπορείς με κάθε βήμα (θα πηγαίνεις πιο αργά από τον κανονικό ρυθμό σου).
  • Ολοκλήρωσε τρέχοντας με μικρά βήματα (το ένα πόδι ακριβώς μπροστά από το άλλο). Επανάλαβε τη σειρά αυτή δύο ή τρεις φορές, μετά κάνε το πρόγραμμα που έχεις επιλέξει στο τρέξιμο.

Πηγή: runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter