«Τρελάθηκε» ο καιρός στην Ινδία: 4 νεκροί από τον καύσωνα στα βόρεια – Περιμένουν κυκλώνα στα δυτικά

«Τρελάθηκε» ο καιρός στην Ινδία: 4 νεκροί από τον καύσωνα στα βόρεια – Περιμένουν κυκλώνα στα δυτικά

Τέσσερις επιβάτες ενός τρένου έχασαν τη ζωή τους σήμερα λόγω της ακραίας ζέστης που πλήττει τις τελευταίες εβδομάδες τη βόρεια Ινδία, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 45-50 βαθμούς, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τη σιδηροδρομική υπηρεσία και από έναν μάρτυρα.

Οι άτυχοι επιβάτες είχαν επιβιβαστεί το απόγευμα της Δευτέρας στην Άγκρα, κοντά στο Ταζ Μαχάλ, και ο τελικός προορισμός τους ήταν το Κοϊμπατόρε, στη νότια Ινδία. Ταξίδευαν σε βαγόνια χωρίς κλιματισμό, καθώς εκεί τα εισιτήρια στοιχίζουν φτηνότερα.

“Καθώς το τρένο πλησίαζε στο Τζάνσι (200 χιλιόμετρα νοτίως της Άγκρα), ενημερωθήκαμε ότι ένας από τους επιβάτες είχε χάσει τις αισθήσεις του”, είπε ο Ατζίτ Κούμαρ Σινγκ, ο εκπρόσωπος της εταιρείας διαχείρισης των σιδηροδρόμων. “Στείλαμε μια ιατρική ομάδα στον σταθμό αλλά ανακάλυψαν ότι τρεις επιβάτες ήταν ήδη νεκροί”, πρόσθεσε.

Άλλος ένας επιβάτης υπέκυψε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Σύμφωνα με τον Σινγκ “η ζέστη πρέπει να ήταν ένας παράγοντας” αυτών των θανάτων. Το μεσημέρι η θερμοκρασία είχε φτάσει τους 47 βαθμούς Κελσίου σε αυτήν την περιοχή.

Ένας άλλος επιβάτης είπε στον τοπικό Τύπο ότι το βαγόνι είχε μετατραπεί σε φούρνο. “Λίγη ώρα αφότου φύγαμε από την Άγκρα η ζέστη έγινε ανυπόφορη και οι άνθρωποι άρχισαν να παραπονιούνται ότι δεν μπορούσαν να ανασάνουν και ότι αισθάνονταν άσχημα. Πριν προλάβουμε να ζητήσουμε βοήθεια, κατέρρευσαν”, είπε.

Όλα τα θύματα ήταν ηλικίας 70-80 ετών.

Πέραν του καύσωνα, οι αρχές ετοιμάζονται να απομακρύνουν από τα σπίτια τους περίπου 300.000 ανθρώπους από τα δυτικά παράλια της Ινδίας, στο κρατίδιο Γκουτζαράτ, καθώς αναμένεται να πληγούν από έναν ισχυρό κυκλώνα το πρωί της Πέμπτης. Η καταιγίδα Βαγιού που σχηματίστηκε στην Αραβική Θάλασσα είναι πιθανόν να συνοδεύεται από ριπές ανέμου που θα φτάνουν σε ταχύτητα τα 135 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ο πρώτος υπουργός του Γκουτζαράτ Βιτζάι Ρουπάνι είπε ότι έχει ήδη ζητήσει τη βοήθεια του στρατού και της Δύναμης Ανταπόκρισης σε Φυσικές Καταστροφές, για την περίπτωση που η καταιγίδα προκαλέσει ζημιές σε μεγάλη κλίμακα.

Στο Γκουτζαράτ εδρεύουν πολλά διυλιστήρια, μεταξύ των οποίων και το μεγαλύτερο της χώρας που ανήκει στην εταιρεία Reliance Industries. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας σημείωσε πάντως ότι ο κυκλώνας αναμένεται να έχει αποδυναμωθεί όταν θα φτάσει στο Τζαμναγκάρ, την περιοχή όπου βρίσκεται το διυλιστήριο. “Όμως στην περίπτωση που αλλάξει πορεία ή ενταθούν τα φαινόμενα, το διυλιστήριο είναι προετοιμασμένο για κάθε ενδεχόμενο”, πρόσθεσε.

Τον Μάιο ο κυκλώνας Φάνι σκότωσε τουλάχιστον 34 ανθρώπους στα ανατολικά παράλια της Ινδίας, ισοπέδωσε πολλά σπίτια και κατέστρεψε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου. Πριν από δύο δεκαετίες ένας υπερκυκλώνας έπληξε τα παράλια της Οντίδα, αφήνοντας στο πέρασμά του 10.000 νεκρούς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter