Τρελός καυγάς Κικίλια – Κοντοζαμάνη για το φάρμακο!

Τρελός καυγάς Κικίλια – Κοντοζαμάνη για το φάρμακο!

Μόνο στα… χέρια δεν πιάστηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με τον υφυπουργό του Βασίλη Κοντοζομάνη. 

Ο λόγος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ήταν για το ποιος θα έχει στην αρμοδιότητά του την πολιτική του φαρμάκου.

Όπως μάθαμε (από πολύ καλή πηγή στο υπουργείο) πριν από μερικές ημέρες ο Βασίλης Κικίλιας φώναξε στο γραφείο του τον κ. Κοντοζομάνη για να του ανακοινώσει ότι του “παίρνει” την αρμοδιότητα του φαρμάκου. Τότε ποιος είδε τον (ήρεμο και μειλίχιο τον χαρακτηρίζουν όσοι τον γνωρίζουν) υφυπουργό Υγείας και δεν φοβήθηκε. Οι φωνές του ακουγόταν… μέχρι το Μαξίμου. 

Ο Κικίλιας ωστόσο ήταν ανένδοτος και αποφασισμένος: πήρε, με το έτσι θέλω, το χρυσοφόρο κομμάτι του φαρμάκου. Κάποια στιγμή μπήκαν στο γραφείο του Κικίλια οι συνεργάτες του και προσπάθησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα. Εις μάτην. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να βοηθήσουν(;) να βγει από το γραφείο του υπουργού ο κ. Κοντοζαμάνης. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο υφυπουργός Υγείας μετά τον έντονο καυγά που είχε φρόντισε να μεταφέρει τη έντονη διαφωνία του στο Μαξίμου, για το γεγονός ότι ο Κικίλιας του αφαίρεσε την πολιτική του φαρμάκου. Συγκεκριμένα φέρεται να ενημέρωσε τον ανεψιό του Μητσοτάκη και γραμματέα της κυβέρνησης Γρηγόρη Δημητριάδη, αλλά μάλλον δεν εισακούστηκε. Και τούτο γιατί η πολιτική του φαρμάκου πέρασε στον Κικίλια και σε «αντιστάθμισμα» δώσανε στον υφυπ. Υγείας τα νοσοκομεία. 

Ωστόσο και σε αυτό τον τομέα τον πρώτο και τον τελευταίο(!!) λόγο έχει ο πανίσχυρος γραμματέας και ανεψιός του πρωθυπουργού. Τι νόμιζε ο Κοντοζομάνης; Ότι επειδή είναι καλός γνώστης του αντικειμένου θα τον άφηνε το… σύστημα Μαξίμου να παίρνει και πρωτοβουλίες; Ας πρόσεχε κι αυτός.Δεν ήξερε, δεν ρώταγε, με ποιους έχει να κάνει… 

ΥΓ. Για την ιστορία ο Κοντοζαμάνης ήταν τομεάρχης της ΝΔ για θέματα Υγείας και από τους βασικούς συντελεστές του κυβερνητικού τους προγράμματος για την Υγεία. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter