Τρέμουν στην κυβέρνηση μήπως οι Ελληνες αγρότες αντιδράσουν όπως οι Γερμανοί – Ο φόβος του Αυγενάκη

Τρέμουν στην κυβέρνηση μήπως οι Ελληνες αγρότες αντιδράσουν όπως οι Γερμανοί – Ο φόβος του Αυγενάκη

«Οι Γερμανοί αγρότες βρίσκονται στους δρόμους και αγωνίζονται για προβλήματα που για τους Έλληνες αγρότες δεν υφίστανται, καθώς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τα έχει επιλύσει»! Αυτά ισχυρίστηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας το Σάββατο στην ΕΡΤ1, και προσπαθώντας να υπονομεύσει τις αγωνιστικές διεργασίες στον ελληνικό αγροτικό κόσμο έσπευσε να δηλώσει ότι «πίσω από την προσπάθεια κινητοποιήσεων στην Ελλάδα, βρίσκονται κομματικά πρόσωπα».

Αναφερόμενος στους αγρότες του θεσσαλικού κάμπου ο υπουργός τους χαρακτήρισε … γενναίους, λόγω της δοκιμασίας που πέρασαν και περνούν, και υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση ήταν παρούσα (!) από την πρώτη στιγμή και ότι συνεχίζει να είναι δίπλα τους».

Για τις προσπάθειες που γίνονται να υπάρξουν κινητοποιήσεις αγροτών και στη χώρα μας ο ΥπΑΑΤ έκανε λόγο για «κάποιες κραυγές από κάποιους αγρότες που υποτίθεται αγωνιούν, αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορούν να κρύψουν και την κομματική τους προέλευση. Δηλαδή όλες οι προσπάθειες για να ξεσηκωθεί ο αγροτικός κόσμος στη χώρα μας φαίνεται, πολύ απλά, ότι έχουν κομματικό πρόσημο. Φαίνεται ότι υπάρχουν κομματικές αποχρώσεις πίσω από όλα αυτά», τόνισε.

Ωστόσο οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που ξεσπούν ανά την Ελλάδα έχουν αίτια και όχι υποκινητές όπως αναπαράγει η κυβερνητική προπαγάνδα.

Για παράδειγμα θα υπάρξει διαγραφή μέρους των χρεών των αγροτών που προκύπτουν από τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ και θα υπάρξει διευθέτηση του υπολοίπου, μέσω γενναίων δόσεων; Θα ανακουφιστούν οι αγρότες από τις υψηλές τιμές του αγροτικού ρεύματος με καίριες παρεμβάσεις, ώστε να επανεκκινήσει απρόσκοπτα η αγροτική παραγωγή και να ανακουφιστούν από ένα μέρος του καλλιεργητικού κόστους οι αγρότες; Θα αλλάξει ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και εξοφλείται άμεσα το σύνολο των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ άμεσα».

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter