Τρένα: Αποκαλυπτικό βίντεο με φορτηγά να περνάνε από αφύλακτη διάβαση λίγο πριν φτάσει ο συρμός

Τρένα: Αποκαλυπτικό βίντεο με φορτηγά να περνάνε από αφύλακτη διάβαση λίγο πριν φτάσει ο συρμός

Τις μεγάλες ελλείψεις και την εγκατάλειψη του σιδηροδρόμου έρχεται να αναδείξει μια ακόμη καταγγελία από την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης καθώς δημοσιεύει αποκαλυπτικό βίντεο με τις ανύπαρκτες συνθήκες ασφαλείας στις αφύλακτες διαβάσεις τρένων, μόλις έναν χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών και τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι… όλα βαίνουν καλώς.

Συγκεκριμένα, η διέλευση οχημάτων από πολλά αφύλακτα σημεία και διαβάσεις εν μέσω χωραφιών γίνεται στην κυριολεξία με κίνδυνο της ζωής οδηγών, πεζών, αλλά και των επιβαινόντων στις αμαξοστοιχίες.

Στο βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε στην περιοχή της Δοιράνης την περασμένη Παρασκευή 8 Μαρτίου φαίνεται εποχούμενος φύλακας σε αμαξοστοιχία, να κατεβαίνει προκειμένου να διέλθει το τρένο, ενώ δευτερόλεπτα πριν έχει διασχίσει τις γραμμές στο αφύλακτο σημείο μεγάλο φορτηγό.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), μόνο στη Θράκη 25 σιδηροδρομικές διαβάσεις παραμένουν μη λειτουργούσες και αφύλακτες, ενώ στη γραμμή προς τις Σέρρες ο ΟΣΕ τοποθετεί φύλακες στις σιδηροδρομικές διαβάσεις μόνο όταν διέρχονται τρένα που μεταφέρουν εμπορεύματα, αφήνοντας τα επιβατικά τρένα εκτεθειμένα και αναγκάζοντας την Hellenic Train να τοποθετήσει εποχούμενους φύλακες. «Το τρένο σταματά πριν τη διάβαση, ο φύλακας κατεβαίνει από αυτό, την εξασφαλίζει, το τρένο διέρχεται και περιμένει τον φύλακα να ξαναεπιβιβαστεί σε αυτό».

Οι μηχανοδηγοί παρουσιάζουν αναλυτικά όλες τις εστίες κινδύνου στο σιδηροδρομικό δίκτυο και ζητούν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα.

Όπως αναφέρουν:

«1 χρόνο μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη και παρά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, τα πράγματα στον σιδηρόδρομο παραμένουν όχι μόνο στάσιμα αλλά ιδιαίτερα στην Περιφέρεια της χώρας είναι δραματικά χειρότερα.

Η ανακοίνωση της Διοίκησης του ΟΣΕ στις 6 Μαρτίου, ότι λειτούργησε η Τηλεδιοίκηση του ΣΚΑ και απεσώβησε δυνητικά σοβαρό ατύχημα στις 23 Δεκεμβρίου του 2023, 3 μήνες μετά το συμβάν (γιατί άργησε τόσο η ανακοίνωση, μήπως γιατί την περίοδο εκείνη η Ελληνική Κοινωνία έβλεπε την «Εξεταστική» Επιτροπή των Τεμπών και την προσπάθεια της πλειοψηφίας να συγκαλύψει το έγκλημα και κάποιοι φοβήθηκαν ότι θα δεχόταν ένα καίριο πλήγμα;) απέδειξε το ορθόν των θέσεων του Σωματείου μας, το οποίο με εξώδικα, απεργίες, επιστολές και διαμαρτυρίες διεκδικούσε το αυτονόητο.

Να λειτουργήσουν τα συστήματα ασφάλειας. Η ανακοίνωση του ΟΣΕ ΑΠΕΔΕΙΞΕ σε όλους ότι ΑΝ λειτουργούσε η Τηλεδιοίκηση Λάρισας, αυτή που τέθηκε εκτός τον Ιούλιο του 2019, σήμερα οι 57 συνάνθρωποι μας ΘΑ ΖΟΥΣΑΝ».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter