Τρένα: Επιτελικό χάος από την πρώτη ημέρα μετά τα Τέμπη – Τα κενά που αποκαλύπτει ο πρόεδρος των μηχανοδηγών

Τρένα: Επιτελικό χάος από την πρώτη ημέρα μετά τα Τέμπη – Τα κενά που αποκαλύπτει ο πρόεδρος των μηχανοδηγών

Αποκαλυπτικά έγγραφα σχετικά με την καταγραφή των κενών ασφαλείας, των παραλείψεων στη συντήρηση και των προβλημάτων στην επικοινωνία, φέρνει στο φως ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, Κώστας Γενιδούνιας, καταρρίπτοντας το επικοινωνιακό αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί ασφαλούς και ελεγχόμενης επανεκκίνησης του σιδηροδρόμου μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο Κώστας Γενιδούνιας, είναι ολοφάνερο το επιτελικό χάος που επικρατεί στις γραμμές που επαναλειτουργούν από το πρωί της Τετάρτης.

Στα έγγραφα που παρατίθενται καταγράφεται, μεταξύ άλλων, ο εντοπισμός χόρτων στις γραμμές, σβηστά σήματα, κακή επικοινωνία, τυφλά σημεία και ανύπαρκτο σήμα κινητής τηλεφωνίας.

Διαβάστε σχετικά: Τέμπη: Συγκλονιστική καταγγελία – «Βάζαμε τον αδερφό μου στο χώμα και μας πήραν τηλέφωνο για να εισπράξουν χρέη» (Video)

Η ανάρτηση του Κώστα Γενιδούνια:

«Δοκιμαστικό δρομολόγιο Ειδομένης (η γραμμή αυτή δόθηκε ως λειτουργική). >αναφορά 22/03/2023. Ημέρα Τετάρτη.

07:00 ανάληψη υπηρεσίας στο Μ/Θ. Παραλαβή η/α 120015.Εγγραφή βιβλίου επισκευών Νο .49.Ελιγμοί Μ/θ και από ενωτική για θ/ν. Επι της ενωτικής στο χ.σ. 1+400 τα λευκά του μηχανοδηγού στη διάβαση δεν είσοδος στο θ/ν με Αρ. τηλεγραφήματος 8 και ώρα 07.26 “ελεύθερη είσοδος στην 1η γρ. θ/ν ” και τηλεγράφημα ανταπόκρισης με αρ.1 (επανάληψη τηλεγραφήματος και επίδοση στοιχείων προσωπικού και μηχανής). Αναμονή φορτίου και εγγράφων. Παραλαβή εγγράφων, υποδειγμάτων για αμάξ. 41706 νο.1, ελιγμοί θ/ν και πρόσδεση σε φορτίο ώρα 08:30.Εκτελεση δοκιμής πέδησης.

Ώρα 08:37 με Αρ. 9 τηλεγραφήματος έξοδος με γραμμή ελεύθερη έως Τ.Χ. 3 κ αρ ανταπόκρισης 2.Στο τχ3 το σήμα διάβασης 305 (πρόσημα) είναι σβηστό (ενημερώθηκε το τχ5). Κυκλοφορία με φωτοσήματα έως τχ1.Με Αρ. τηλεγραφήματος 336 γρ. ελεύθερη έως φωτόσημα εισόδου σ.σ. Καστανά ώρα 08:51 και Αρ. ανταπόκρισης 3.Στο χ.σ. 7 χόρτα εντός της γραμμής. Στο 11+100 το πρόσημα Αγχιάλου σβηστό και χόρτα κλαριά εντός γραμμής. Κυρίως σήμα Αγχιάλου σβηστό εισόδου και εξόδου. Στον Άγιο Αθανάσιο χ.σ.20 σκουπίδια στο περιτύπωμα. Φωτοσήματα (πρόσημα, κυρίως εισόδου και εξόδου) σ.σ. Γέφυρας σβηστά. Βλάστηση κοντά στο περιτύπωμα και διέλευση με συνεχή συρίγματα λόγω συνεργείων εκτός περιτυπώματος. Στο χ.σ.29 κλαδιά εντός περιτυπώματος. Κακή έως καθόλου επικοινωνία μέσω vhf με σ.σ καστανά πριν το Χ.σ.30.

Ώρα 09:27 Με Αρ τηλεγραφήματος Καστανά 547 είσοδος με κόκκινο (σβηστό) και στάθμευση για παραλαβή υποδείγματος 1001 με νο.2 φωτόσημο εξόδου ερυθρό και ελεύθερη γρ. έως φωτοσημα εισόδου Ειδομένης. Αρ. ανταπόκρισης 4.Κατα την είσοδο στον σ.σ. καστανά συνεργεία εκτός περιτυπώματος. Όλα τα φωτόσημα του σ.σ. Άσπρου σβηστά. Στην είσοδο του σ.σ. νέου Πολυκάστρου βλάστηση στα όρια που δεν επιτρέπει ανάγνωση της εκτελεστικής βραδυπορείας (40 χλμ) από κανονιστική απόσταση.

Στους σ.σ. νέου Πολυκάστρου και Πολυκάστρου όλα τα φωτόσημα σβηστά, ομοίως και των σ.σ. Αξιούπολης Παιονίας και Ειδομένης.

Από χ.σ. 61 (Αξιούπολη) και μετά έως χ.σ. καμία επικοινωνία με το σ.σ. Ειδομένης μέσω vhf και από είσοδο Αξιούπολης έως και είσοδο Ειδομένης βλάστηση εντός περιτυπώματος στα όρια της γραμμής επαφής και κάκιστη κατάσταση γραμμής.

Από χ.σ 62 έως χ.σ. 69 καμία επικοινωνία με το σ.σ. Ειδομένης μέσω vhf και κακό έως καθόλου σήμα κινητής τηλεφωνίας (υπηρεσιακό τηλέφωνο) σε πολλά “νεκρά σημεία”.

Από χ.σ. 69 σχετική αποκατάσταση επικοινωνίας με κακή λήψη στο vhf ενώ εξακολουθούν τα “νεκρά σημεία” στην κινητή τηλεφωνία έως το χ.σ. 72 ,οπότε και αποκαθίσταται η επικοινωνία πλήρως με το σ.σ. Ειδομένης.

Με Αρ. τηλεγραφήματος 612 είσοδο από σβηστό φωτόσημα εισόδου στην 5η παρακαμπτήριο γρ. σ. σ. Ειδομένης και στάθμευση ώρα 10:26.Αρ. ανταπόκρισης 5.

Ώρα 10:29 παρουσιάστηκε απουσία τάσης δικτύου και επανήλθε ύστερα από επικοινωνία με το ρ.ε. ωρα 10:34.Σταθμευση στο σ.σ. Ειδομένης ώρα 10:39.Εξασφάλιση αμάξ. και παράδοση εγγράφων στο γραφείο κινήσεως σ.σ. Εκτέλεση διαδικασίας φυσικού ελέγχου των οχημάτων της αμαξ. με εντολή τελωνείου. Παραλαβή εγγράφων.

Με Αρ. τηλεγραφήματος 615 περνάμε την κόκκινη έξοδο Ειδομένης και με μικρό φωτοσημα (λευκό) είσοδος στην 6η παρακαμπτήριο γρ. Γευγελής. Αρ. ανταπόκρισης 6 .

Ώρα αναχώρησης 11:35 και άφιξη στο σ.σ. Γευγελής ώρα 11:45.Αποκοπη φορτίου και παράδοση εγγράφων. Παραλαβή εγγράφων, πρόσδεση σε φορτίο και δοκιμή πέδησης, σχηματισμός αμάξ. 46861.

Έξοδος από Γευγελή με μικρό (λευκό) φωτοσημα έως το σήμα εισόδου Ειδομένης. Αναχώρηση ώρα 12:20.Με Αρ. τηλεγραφήματος 616 είσοδος με ερυθρό στην 8η γρ. σ.σ. Ειδομένης. Αρ. ανταπόκρισης 7 και ώρα άφιξης σ.σ. Ειδομένης 12:30.Αποκοπη η/α και πρόσδεση στην 7η γρ. με η/α 120014.Παραλαβη η/α 12014 και πρόσδεση σε φορτίο. Δοκιμή πέδησης και αναμονή τελωνείου. Παραλαβή εγγράφων και υποδειγμάτων 1001 με νο. 21 και 1036 με νο.10 έως φωτόσημα εισόδου Καστανά. Αναχώρηση από σ.σ. Ειδομένης ώρα 13:50»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter