Τρένα: Ξανά στις ράγες το Intercity με επιχείρηση καθησυχασμού από Γεραπετρίτη

Τρένα: Ξανά στις ράγες το Intercity με επιχείρηση καθησυχασμού από Γεραπετρίτη

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 08:28 το πρωί της Δευτέρας 3 Απριλίου το πρώτο δρομολόγιο Intercity στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη, μετά το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη.

Η νέα πραγματικότητα περιλαμβάνει μειωμένα δρομολόγια σε χαμηλές ταχύτητες, δύο σταθμάρχες ανά σταθμό, δύο μηχανοδηγούς και ενός συνοδού, παρουσία ενός μόνο τρένου στο τούνελ. Αρχικά στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα θα εκτελείται ένα ζεύγος δρομολογίων, ενώ από τις 7 Απριλίου θα εκτελούνται δύο ζεύγη δρομολογίων και 3 ζεύγη δρομολογίων από τις 11 Απριλίου.

Υπό το εν λόγω καθεστώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να εμφανίσει μία εικόνα της περίφημης «κανονικότητας», χωρίς να έχει καταφέρει να λύσει τα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, με τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ να έχουν καταγράψει τις τελευταίες εβδομάδες μία σειρά προβλημάτων στη σηματοδότηση και τη συντήρηση του δικτύου.

Διαβάστε επίσης: Νέα καταγγελία μηχανοδηγών – Eπτά διαβάσεις εκτός λειτουργίας και χωρίς φύλαξη (Photo)

Το πρώτο δρομολόγιο είχε ως αφετηρία τον σταθμό Λαρίσης και τερματικό στην Καλαμπάκα, με επιβαίνοντες τους Γιώργο Γεραπετρίτη, Παναγιώτη Τερεζάκη (πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ) και στελέχη της Hellenic Train. Το δεύτερο θα πραγματοποιήσει τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Το πρώτο δρομολόγιο της Ηellenic Train θα είναι από το σταθμό Λαρίσης προς Καλαμπάκα και θα επιβαίνουν ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης και στελέχη της Hellenic Τrain και το δεύτερο θα κάνει τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter