Τρέχει και δεν φτάνει ο Βρούτσης: Εξήγγειλε νέο πακέτο μέτρων για τους εργαζόμενους

Τρέχει και δεν φτάνει ο Βρούτσης: Εξήγγειλε νέο πακέτο μέτρων για τους εργαζόμενους

Αναστολές συμβάσεων εργασίας και για τον Οκτώβριο, δίμηνη παράταση στην καταβολή επιδομάτων ανεργίας και ειδική γονική άδεια σε περίπτωση ασθένειας παιδιού ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Με το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού να απειλεί με τσουνάμι την οικονομία και με φτωχοποίηση την ελληνική κοινωνία, καθώς ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, έκτακτα μέτρα, αμφίβολης αποτελεσματικότητας, ανήγγειλε το υπουργείο Εργασίας.

Μεταξύ άλλων, αναστολές συμβάσεων εργασίας και για τον Οκτώβριο, παράταση κατά δύο μήνες στην καταβολή των επιδομάτων ανεργίας αλλά και ειδική άδεια γονέων σε περίπτωση ασθένειας παιδιού ανακοίνωσε το υπουργείο. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε δήλωση του αρμόδιου υπουργού, Γιάννη Βρούτση: 

– Επεκτείνεται το μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας στους κλάδους εστίασης, μεταφορών, τουρισμού, αθλητισμού, πολιτισμού και για τον Οκτώβριο.

– Επεκτείνεται η χρονική διάρκεια ισχύος του μηχανισμού ενίσχυσης της απασχόλησης “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” μέχρι τέλος του χρόνου.

– Παρατείνονται για 2 μήνες τα επιδόματα ανεργίας που έχουν λήξει.

– Διευκολύνεται η χορήγηση των επιδομάτων ανεργίας στους εποχιακά εργαζόμενους σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα με τη μείωση του απαιτούμενου αριθμού ημερών ασφάλισης από 100 σε 50.

– Παρατείνεται το πλαίσιο της τηλεργασίας μέχρι τέλος του χρόνου.

– Θεσμοθετείται οικονομική στήριξη των καλλιτεχνών, δημιουργών και επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, καθώς και των ξεναγών με τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

– Δημιουργείται θεσμικό πλαίσιο για την αναπλήρωση του χρόνου απουσίας από την εργασία εργαζόμενου λόγω καραντίνας.

– Θεσμοθετείται νέα ειδική άδεια των γονέων αν υπάρξει κρούσμα σε παιδί.

Τα μέτρα αυτά ανακοινώθηκαν μετά την καταβολή σήμερα, Παρασκευή, της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για:

– μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε τουριστικές κ.λπ. επιχειρήσεις μηνός Ιουλίου (5,48 εκατ. ευρώ για 19.452 άτομα).

– αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις Τουρισμού – Μεταφορών – Πολιτισμού – Αθλητισμού μηνός Ιουλίου (29,89 εκατ. ευρώ για 67.412 άτομα).

– οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας για τους εργαζομένους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον Ιούλιο (10,989 εκατ. ευρώ για 43.204 άτομα).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter