Τρέξιμο: Γιατί δεν γίνομαι πιο γρήγορος όσο περνάει ο καιρός;

Τρέξιμο: Γιατί δεν γίνομαι πιο γρήγορος όσο περνάει ο καιρός;
photo pixabay

«Γιατί όσο περνάει ο καιρός γίνομαι όλο και πιο αργός;». Πρόκειται για μια ερώτηση που βρίσκεται στο μυαλό πολλών δρομέων, οι οποίοι αν και ξεκινάνε να τρέχουν με όρεξη και σοβαρότητα, εν τέλει όσο περνάει ο καιρός βλέπουν τις επιδόσεις του να χειροτερεύουν αντί να γίνονται καλύτερες.

Και πράγματι, η συνειδητοποίηση πως τα κάνεις όλα σωστά, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν βελτιώνεται η ταχύτητά σου είναι επώδυνη.

Ακόμα πιο επώδυνη μπορεί να είναι μια διαφορετική προσέγγιση: μήπως η σωστή και πειθαρχημένη γυμναστική έχει ως αποτέλεσμα να μην αντέχει τελικά το σώμα μου να αναβαθμιστεί;

Όπως και να έχει, ο πιο σωστός τρόπος για να ξεφύγετε από αυτή την κατάσταση σας και να αρχίσετε να ανακτάτε ταχύτητα είναι να προσδιορίσετε ακριβώς γιατί τρέχετε τόσο αργά. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να είστε πολύ ειλικρινείς σχετικά με τις συνήθειες, τους στόχους και την εκπαίδευσή σας.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πως όποια λύση και αν βρείτε υπάρχουν ορισμένα στοιχεία στην προπόνησή σας που δεν πρέπει να αλλάξουν. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να εναλλάσσονται εντός της εβδομάδας οι ρυθμοί, η ένταση και τα χιλιόμετρα ανάμεσα στις προπονήσεις. Σίγουρα, η εβδομάδα θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον μια μεγάλη διαδρομή.

Κατά τα άλλα, ακολουθούν μερικοί λόγοι που μπορεί να παίζουν σημαντικό ρόλο στο να μην αναβαθμίζεται η απόδοσή σας:

Το περιβάλλον

Ο συνδυασμός καιρού και προπόνησης είναι κομβικός για τις επιδόσεις μας. Αν παρατηρείς τον εαυτό σου να έχει μειωμένη ταχύτητα σε μια περίοδο του χρόνου που αλλάζει η εποχή, τότε ενδέχεται ο λόγος να είναι η διαφοροποίηση του καιρού. Δώσε χρόνο στο σώμα σου να προσαρμοστεί στα νέα περιβαλλοντικά δεδομένα και μπορεί να δεις σταδιακή βελτίωση.

Η προπόνηση

Μπορεί πάλι να φταίει η ίδια η προπόνησή σου. Ίσως τα χιλιόμετρα που κάνεις να σε επιβαρύνουν, ίσως η ένταση και η φύση της εκγύμνασής σου να μην είναι η κατάλληλη, ίσως ο ρυθμός με τον οποίο προπονείσαι εβδομαδιαίως να μην είναι ο κατάλληλος. Υπάρχουν ένα σωρό παράγοντες που έχουν να κάνουν με την προπόνηση, οι οποίοι μπορεί να επηρεάσουν την απόδοσή σου. Ψάξε το με έναν ειδικό.

Ο τρόπος ζωής

Στρες, λίγος ύπνος, κακή διατροφή: όλα αυτά που χαρακτηρίζουν την καθημερινότητα ενός μέσου ανθρώπου που ζει και εργάζεται στις σύγχρονες αγχωτικές μεγαλουπόλεις. Μπορεί να είναι άδικο, αλλά σε μια τέτοια συνθήκη κάθε μικρή παρασπονδία στην τροφή σας, κάθε βλαβερή κατάχρηση γίνονται ακόμα πιο επιβαρυντικά στοιχεία. Συνεπώς, βελτιώστε τις καθημερινές σας μικρές «αμαρτίες» και η επίδοσή σας στο τρέξιμο ενδέχεται να βελτιωθεί.

Πηγή: runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter