Τρέξιμο: Οι μύκητες στα νύχια και οι λύσεις

Τρέξιμο: Οι μύκητες στα νύχια και οι λύσεις

Οι μύκητες στα νύχια είναι ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί δρομείς. Η κύρια αιτία είναι ο ιδρώτας, οι μη ενδεδειγμένες κάλτσες και ο κακός αερισμός των παπουτσιών.

Αν υποφέρεις από τους ανεπιθύμητους μύκητες των νυχιών τότε ήρθε η ώρα να τους αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά με τον πιο σωστό τρόπο.

Θέλεις όμως να τους θεραπεύσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται, διότι αν τους παραμελήσεις, μπορούν να καταστρέψουν το νύχι σου και να εξελιχθούν σε μια επώδυνη κατάσταση.

Η σωστή διάγνωση

Αυτό που πρέπει να κάνεις αρχικά είναι να επισκεφτείς έναν δερματολόγο για να βεβαιωθείς πως οι δυσχρωμίες στα νύχια σου προέρχονται από μια μόλυνση από μύκητες.

Και αυτό, διότι το 50% των περιπτώσεων δεν προκαλούνται από μύκητες αλλά από άλλες ασθένειες, τονίζει ο Dr. Mahmoud Ghannoum από το Ιατρικό Κέντρο Μυκητολογίας του Κλίβελαντ.

Η ψωρίαση στα νύχια είναι επίσης μια συνηθισμένη αιτία που μπορεί να καταστρέψει τα νύχια και μπορεί να θεραπευτεί με ειδικά φάρμακα και ενέσεις με στεροειδή.

Αν ο δερματολόγος σου κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και αποδειχτεί πως πάσχεις από μυκητιασική μόλυνση, τότε το πιο πιθανόν είναι να σου συνταγογραφήσει κάποια τοπική θεραπεία σε μορφή λάκας που θα εφαρμόζεις στην επιφάνεια του προσβεβλημένου νυχιού αλλά και μια θεραπεία από το στόμα σε μορφή χαπιών για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τους μύκητες που κρύβονται κάτω από το νύχι σου.

Και φυσικά, φρόντισε να απολυμαίνεις τα παπούτσια σου όσο πιο συχνά γίνεται, διότι αποτελούν το ιδανικότερο υγρό και ζεστό περιβάλλον για την ανάπτυξη και εξάπλωση των μυκήτων, έτσι ώστε να αποφύγεις την επαναμόλυνση.

Γέμισε τους εσωτερικούς πάτους των παπουτσιών σου με μια ειδική απολυμαντική πούδρα που περιέχει το συστατικό μικοναζόλη.

Ταυτόχρονα καλό θα ήταν αν υπάρχει η δυνατότητα να έχεις δύο ζευγάρια παπούτσια για προπόνηση και να τα φοράς εναλλάξ.

Είναι σημαντικό να αφήνεις τα παπούτσια σου σε εξωτερικό χώρο να αερίζονται για τουλάχιστον 24 ώρες και να στεγνώνουν καλά, πριν την επόμενή σου προπόνηση.

Το δεύτερο ζευγάρι θα σε βοηθήσει να διατηρείς μια καλή υγιεινή στα πόδια σου.

Πηγή: runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter