Τρέξιμο: Πώς θα αποφύγετε τους 4 βασικούς τραυματισμούς

Τρέξιμο: Πώς θα αποφύγετε τους 4 βασικούς τραυματισμούς

Οι τραυματισμοί του δρομέα είναι ένα θέμα που απασχολεί όλους όσους τρέχουν. Ετσι, ο αθλίατρος Jordan Metzl εξηγεί πως μπορείτε να κρατήσετε σε καλή κατάσταση τους αστραγάλους, τις φτέρνες και τις καμάρες.

Ακολουθούν τα τέσσερα πιο συχνά προβλήματα και τρόποι για να τα θεραπεύσετε:

Πελματιαία Απονευρωσίτιδα

Τι είναι: Πρόκειται για μία επώδυνη φλεγμονή που ταλαιπωρεί την φτέρνα. Συνήθως προκαλείται λόγω υπερβολικής ορθοστασίας, ενώ μπορεί να οφείλεται σε κάποιο χτύπημα ή ακόμα και σε θέμα παχυσαρκίας.

Πως το αντιμετωπίζεις: Χρειάζεται ξεκούραση και παύση κάθε αθλητικής δραστηριότητας για διάστημα που θα κρίνει ο γιατρός σας, ενώ η παγοθεραπεία (βάλτε το πόδι σας να κινηθεί πάνω σε ένα παγωμένο μπουκάλι νερό), οι διατάσεις (κυρίως το πρωί πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι) και η χρήση νάρθηκα το βράδυ βοηθούν στην ταχύτερη εξαφάνισή της.

Τρεις ύπουλοι τραυματισμοί στην περιοχή της γάμπας για όσους τρέχουν

Τενοντίτιδα αστραγάλου

Τι είναι: Είναι ένας πόνος στον αστράγαλο, ο οποίος δημιουργείται λόγω φλεγμονής που προκαλείται έπειτα από ερεθισμό των τενόντων του αστραγάλου.

Πως το αντιμετωπίζεις: Για να τον μειώσετε βάλτε πάγο στον αστράγαλο πέντε φορές την ημέρα (περίπου 15 λεπτά την φορά), ενώ σε περίπτωση που δείτε ότι δεν υποχωρεί ο πόνος πηγαίνετε σε κάποιο γιατρό για να εξετάσει την περίπτωσή σας.

Κάταγμα κόπωσης

Τι είναι: Μπορεί να παρουσιαστεί είτε στο μπροστινό μέρος του πέλματος είτε στην φτέρνα. Δημιουργείται σε περιπτώσεις που τα οστά δέχονται υπερβολική πίεση είτε από έντονη άσκηση είτε από έντονο βάρος του οργανισμού.

Πως το αντιμετωπίζεις: Με ξεκούραση και φαρμακευτική διατροφή θα υποχωρήσει, ενώ στη συνέχεια χρειάζεται προσοχή σε θέματα διατροφής, αλλά και στην επιλογή παπουτσιού (πρέπει να είναι όσον το δυνατό πιο άνετο το πόδι).

Οι τραυματισμοί θέλουν υπομονή

Νεύρωμα Morton

Τι είναι: Πρόκειται για έναν ύπουλο τραυματισμό που εμφανίζεται στο μεσαίο δάχτυλο του ποδιού. Ενας βασικός λόγος που εμφανίζεται είναι όταν τα δάχτυλα στριμώχνονται (π.χ. ψηλοτάκουνα παπούτσια), με αποτέλεσμα να προκαλείται φλεγμονή.

Πως το αντιμετωπίζεις: Εκτός από τη φαρμακευτική αγωγή που θα σας συστήσει ο γιατρός σας, φορέστε παπούτσια που δεν πιέζουν τα δάχτυλα, ενώ σταματήστε το τρέξιμο για λίγο χρονικό διάστημα, καθώς το πρόβλημα σας αναγκάζει να αλλάξετε τον διασκελισμό σας, κάτι που μπορεί να προκαλέσει άλλον τραυματισμό.

Πηγή: runnersworld.com

Πηγή: runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter