Τρέξιμο στη βροχή: Τι να προσέξετε, τι να φορέσετε

Τρέξιμο στη βροχή: Τι να προσέξετε, τι να φορέσετε

Οι προπονήσεις με την βροχή δεν είναι ευχάριστες για όλους. Δεν γίνεται, ωστόσο, να τις αποφύγεις.

Δεν είναι λίγοι οι δρομείς που θεωρούν το τρέξιμο στη βροχή διασκεδαστικό. Και μάλιστα περιμένουν την εποχή που διανύουμε για να αρχίσουν να βγαίνουν όχι σαν τα… σαλιγκάρια μετά τη βροχή, αλλά κατά τη διάρκειά της.

Επειδή το έχουμε δοκιμάσει σας λέμε ότι η εμπειρία είμαι εξαιρετική. Αξίζει να το δοκιμάσει κανείς αρκεί να προσέξει κάποια πράγματα.

Διότι το τρέξιμο στη βροχή κρύβει και κινδύνους. Αν τα φαινόμενα είναι έντονα ίσως μάλιστα να είναι και καλύτερα να το αποφύγουμε. Και αυτό διότι και εμείς δεν έχουμε τον πλήρη έλεγχο και η ορατότητα που είναι περιορισμένη για όλους, μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα.

Τι πρέπει να προσέχουμε:

1. Να μην γλιστρήσουμε

Θα πρέπει να τρέχουμε σε μια επιφάνεια που δεν θα είναι τόσο λεία. Για παράδειγμα η άσφαλτος είναι προτιμότερη από το πεζοδρόμιο. Προσαρμόζουμε το βηματισμό μας (μικρότερο βήμα και μεγαλύτερη συχνότητα). Προτιμάμε να γεμίσουμε λάσπες από το γλιστρήσουμε.

2. Να μην τραυματιστούμε

Εκτός από το γλιστρήσουμε προσέχουμε τις «λίμνες» με νερό. Από κάτω δεν μπορούμε να ξέρουμε τί κρύβεται. Αν πέσουμε μέσα σε μια λακούβα θα χτυπήσουμε.

3. Τον ρουχισμό μας

Ο,τι και να φοράμε δεν θα γλυτώσουμε να βραχούμε. Ένα ελαφρύ αντιανεμικό ίσως βοηθήσει αν το νερό που πέφτει δεν είναι πάρα πολύ. Φοράμε ένα πολυεστερικό ύφασμα ως πρώτο ρούχο πάνω στο δέρμα μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όσο αυξάνει η αδιαβροχοποίηση ενός ρούχου μικραίνει η διαπνοή του. Να θυμάστε ότι δεν γλυτώνουμε από το νερό εάν φοράμε πολλά ρούχα. Ντυνόμαστε ανάλογα με την θερμοκρασία.

Εάν κάνουμε κομμάτια στο ενδιάμεσο για να μην βρεχόμαστε μπορούμε νε φορέσουμε ένα «πραγματικά αδιάβροχο» ρούχο (σακούλα σκουπιδιών είναι κατάλληλη) ή ακόμα καλύτερα καθόμαστε κάτω από ένα υπόστεγο και ιδανικά σκουπιζόμαστε. Τέλος αλλάζουμε αμέσως και σκουπιζόμαστε μόλις τελειώσουμε το τρέξιμο.

4. Τα παπούτσια

Η εξωτερική πλευρά της σόλλας καθορίζει εάν το παπούτσι τρεξίματος είναι η όχι κατάλληλο ή όχι για βροχή. Όπως και να έχει, τελειώνοντας το τρέξιμο στεγνώνουμε τα παπούτσια τρεξίματος, βγάζοντας και στεγνώνοντας τους πάτους ξεχωριστά.

5. Οι ηλεκτρονικές συσκευές

Προσοχή μην χαλάσουν από τη βροχή (π.χ. κινητά ή mp3). Υπάρχουν προστατευτικά.

6. Φινάλε με ζεστό μπάνιο

Μόλις φτάσουμε σπίτι κάνουμε ζεστό μπάνιο για να αποφύγουμε τυχόν υποθερμία και για να γλιτώσουμε ένα ανεπιθύμητο κρυολόγημα.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές μπορείτε να βγείτε στο δρόμο και να τραγουδάτε σαν άλλος Σινάτρα: I’m… running in the rain!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter