Τρέχοντας έφυγε από τον Άρειο Πάγο ο Νίκος Μανιαδάκης έπειτα από την πολύωρη κατάθεσή του στην ανακρίτρια

Τρέχοντας έφυγε από τον Άρειο Πάγο ο Νίκος Μανιαδάκης έπειτα από την πολύωρη κατάθεσή του στην ανακρίτρια

Με γοργό βήμα, σκυφτό το κεφάλι και χωρίς να απαντήσει τίποτα στις ερωτήσεις που δέχθηκε από τους δημοσιογράφους έφυγε από τον Άρειο Πάγο ο Νίκος Μανιαδάκης, έπειτα από την πολύωρη κατάθεση που έδωσε στην ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου. Η ανακρίτρια έκανε δεκτό το αίτημα του εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη να καλέσει τον Νίκο Μανιαδάκη να καταθέσει, αλλά εξακολουθεί να αρνείται να υλοποιήσει το αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα.

Ο Νίκος Μανιαδάκης πέρασε τις πόρτες του Αρείου Πάγου περίπου στις 10.30 το πρωί. Η κατάθεσή του κράτησε για σχεδόν εννέα ώρες, αφού αποχώρησε λίγα λεπτά πριν τις 7.30 το απόγευμα. Κατά την αποχώρησή του συνάντησε τους δημοσιογράφους του Documento που τον ρώτησαν αν θέλει να πραγματοποιήσει οποιοδήποτε σχόλιο για την κατάθεση του. Ο Νίκος Μανιαδάκης δεν θέλησε να σχολιάσει κάτι, παρά επέλεξε να επιταχύνει το βήμα του και να αποχωρήσει, έχοντας το κεφάλι στραμμένο κάτω.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σημερινή κλήση για κατάθεση του Νίκου Μανιαδάκη από την ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου, προέκυψε έπειτα από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις στις οποίες είχε προβεί ενώπιόν της ο Κ. Βαξεβάνης, ότι δηλαδή ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας ήταν πηγή του. Ο εκδότης του Documento προσκόμισε στην Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου απομαγνητοφωνημένους διαλόγους του με τον Μανιαδάκη ο οποίος τον ενημέρωνε για συναντήσεις του με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα. Σύμφωνα με όσα έχει πει ο Μανιαδάκης στον Κ. Βαξεβάνη, ο Στουρνάρας, τον φώναξε στο γραφείο του και τον απείλησε, λέγοντάς του ότι “ή θα είσαι μαζί μας όταν γίνουμε κυβέρνηση ή θα αλλάξουμε το νομικό καθεστώς και θα σε γαμήσουμε”.

Κι ενώ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το τι κατέθεσε σήμερα ο Νίκος Μανιαδάκης, -που όπως αποκάλυψε το Documento πουλάει τη βίλα του στον Διόνυσο κι ενώ δηλώνει στο βιογραφικό του στο LinkedIn ότι μένει στο Ασκοτ της Αγγλίας-, αφού ο εκδότης του Documento έχει αποδείξει με στοιχεία ότι ήταν μια από τις πηγές του στην υπόθεση Novartis, το σημαντικότερο είναι ότι η ανακρίτρια εξακολουθεί να μη δέχεται ο δημοσιογράφος να καταθέσει κατ’ αντιπαράσταση με τον Νίκο Μανιαδάκη. Γιατί αυτό θα αποδείκνυε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Νίκος Μανιαδάκης, που πλέον έγινε κατήγορος του Κ. Βαξεβάνη, ήταν αυτός που του μετέφερε πως κάποια από τα εμπλεκόμενα στην υπόθεση πολιτικά πρόσωπα ήθελαν να «γαμήσουμε τους μάρτυρες και τη Δικαιοσύνη». Του μετέφερε δηλαδή αυτό που έγινε. Του μετέφερε τη διαδικασία μέσω της οποίας το σκάνδαλο, βαφτίστηκε «σκευωρία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter