Τρία σημαντικά έργα υποδομής στην ανατολική Αττική – Τι αλλάζει στη ζωή των κατοίκων

Τρία σημαντικά έργα υποδομής στην ανατολική Αττική – Τι αλλάζει στη ζωή των κατοίκων

Την κατασκευή τριών σημαντικών έργων υποδομής και οδικής ασφάλειας, συνολικού προϋπολογισμού 10.613.000 ευρώ, στην ανατολική Αττική αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στην πρόσφατη συνεδρίαση του.

Το πρώτο, αφορά στην αποκατάσταση των ασφαλτικών οδοστρωμάτων και των πεζοδρομίων (εντός του σχεδίου πόλεως) στο Μάρκοπουλο, το οποίο εισηγήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Πέτρου Φιλίππου. Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας με προϋπολογισμό 1.300.000 ευρώ και κρίθηκε απαραίτητο λόγω των υπερβολικών φθορών που υπέστη το οδικό δίκτυο της πόλης από τις εκσκαφές για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων, καθώς και των αναμονών αποχέτευσης των κατοικιών.

Για τα άλλα δύο έργα, τα οποία εισηγήθηκε η περιφερειακή σύμβουλος, εντεταλμένη για Θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Καλλιόπη Σταυροπούλου, εγκρίθηκε η ένταξή τους στη νέα Προγραμματική Περίοδο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική») και αφορούν: Στην αντιπλημμυρική προστασία του Αγ. Στεφάνου στον Διόνυσο, (6.980.000 ευρώ) και του ανατολικού τμήματος του οικισμού Ωρωπού (2.333.633 ευρώ) με κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων και διευθετήσεις ρεμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter