Τρία χρόνια δίκης της Χρυσής Αυγής – Κάλεσμα της οικογένειας Φύσσα σε αντιφασιστική διαδήλωση

Τρία χρόνια δίκης της Χρυσής Αυγής – Κάλεσμα της οικογένειας Φύσσα σε αντιφασιστική διαδήλωση

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής και η οικογένεια Φύσσα,πολλές συλλογικότητες και οργανώσεις της αριστεράς καλούν σε συγκέντρωση έξω από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, όπου και πραγματοποιείται – όταν δεν γίνεται στο Εφετείο Αθηνών – στην ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα, η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης.

Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει σήμερα  στις 9 το πρωί.

Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβριο του 2013, οι εισαγγελικές Αρχές στοιχειοθετούν την κατηγορία της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, με την οποία παραπέμπονται σε δίκη 69 κατηγορούμενοι, από αυτούς οι 18 είναι νυν ή πρώην βουλευτές της Χ.Α. και ανάμεσά τους ο αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος.

Μαζί με την κατηγορία για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συνεκδικάζονται τρία ακόμα κακουργήματα: η ανθρωποκτονία Φύσσα, η απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ και η απόπειρα ανθρωποκτονίας μελών του ΠΑΜΕ.

Αυτή τη στιγμή η έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας και εξετάζονται τα αναγνωστέα έγγραφα και το οπτικοακουστικό υλικό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter