Τρία χρόνια μετά διώκονται για το «έγκλημα» να διαδηλώσουν για το Πολυτεχνείο (Video)

Τρία χρόνια μετά διώκονται για το «έγκλημα» να διαδηλώσουν για το Πολυτεχνείο (Video)
Φωτογραφία: Alfavita.gr

Μπορεί ο νόμος για την απαγόρευση διαδηλώσεων να είναι πλέον κουρελόχαρτο και ο κορονοϊός να μη θεωρείται πλέον πανδημία, όμως κάποιοι ακόμη πληρώνουν τις συνέπειες της συμμετοχής τους σε «απαγορευμένες» διαδηλώσεις.

Και δεν μιλάμε μοναχά για τους τραυματισμούς, σωματικούς και ψυχικούς που προκαλεί ένας άγριος ξυλοδαρμός. Την Τρίτη 6 Ιουνίου δικάζονται οι άνθρωποι που συνελήφθησαν στα Γιάννενα, διότι έκαναν το «έγκλημα» να διαδηλώσουν στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Και, μάλιστα, συνελήφθησαν, παρότι τηρούσαν όλα τα μέτρα προστασίας.

Κάποιοι από αυτούς δέχτηκαν άγριους ξυλοδαρμούς και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπως φαίνεται από τα σχετικά ντοκουμέντα. Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί πως ενώ λόγος που κατεστάλησαν οι διαδηλώσεις ήταν, με βάση την κυβέρνηση, η προστασία από τον κορονοϊό, τελικά οι συλληφθέντες στοιβάχτηκαν χωρίς μέτρα προστασίας σε κλούβες και κρατητήρια για πολλές ώρες. Δηλαδή, με βάση τις μαρτυρίες, στα Γιάννενα είχε γίνει ακριβώς ότι συνέβη την ίδια μέρα και στην Αθήνα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ύψος των προστίμων ξεπέρασε τα 20.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να εξοντώσει οικονομικά τους φοιτητές, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα και διέμεναν στις εστίες των Ιωαννίνων.

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το κάλεσμα που δημοσίευσε η Επιτροπή Υπεράσπισης των 25 διωκόμενων φοιτητών. Επιπλέον, μπορείτε να δείτε εδώ τα τεκμήρια της αστυνομικής βαρβαρότητας, με τους τραυματισμένους διαδηλωτές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter