Τρία ζαρκάδια νεκρά σε ομβριοδεξαμενή στα Κομνηνά Ξάνθης

Τρία ζαρκάδια νεκρά σε ομβριοδεξαμενή στα Κομνηνά Ξάνθης

Παγίδα θανάτου για άγρια ζώα αλλά και οικόσιτα αποτελούν οι ομβριοδεξαμενές στην περιοχή των Κομνηνών της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης. Πρόκειται για δεξαμενές που κατασκευάστηκαν για την εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων κατά την δεκαετία του 1960 και έκτοτε έχουν να συντηρηθούν με αποτέλεσμα να μην έχουν περίφραξη. Ένα ακόμη δείγμα της εγκατάλειψης και της ερήμωσης της ορεινής ζώνης του δήμου Ξάνθης, της Σταυρούπολης και των γύρω οικισμών!

Όπως μας μεταφέρουν κάτοικοι φέτος μόνο βρήκαν τρία ζαρκάδια πνιγμένα μέσα σε δεξαμενή. Το ζώο έρχεται να πιει νερό και επειδή δεν υπάρχει προστατευτική περίφραξη γλιστρά και πέφτει μέσα. Εγκλωβίζεται και στην προσπάθειά του να βγει πνίγεται σε ένα μέτρο νερό. Τα πτώματα των νεκρών ζώων παραμένουν εκεί μολύνοντας το υπόλοιπο νερό το οποίο πίνουν και άλλα ζώα οικόσιτα.

Αυτό που ζητούν οι κάτοικοι είναι να μεριμνήσει το Δασαρχείο ή ο δήμος ή η περιφέρεια, να ενδιαφερθούν ο Κυνηγετικός Σύλλογος ή άλλοι φυσιολατρικοί και φιλοζωικοί σύλλογοι, ώστε να μπει μια περίφραξη προκειμένου να σταματήσουν να είναι παγίδα θανάτου οι ομβριοδεξαμενές για τα άγρια ζώα αλλά και τα οικόσιτα.

Πηγή: Εμπρός Ξάνθης

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter