Τριάντα καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία σε 24 ώρες

Τριάντα καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία σε 24 ώρες

Δεκάδες καταγγελίες και πάνω από 10 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία γνωστοποιεί η ΕΛΑΣ, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την αδιαφορία των αστυνομικών σχετικά με την γυναικοκτονία στη Δάφνη, οι οποίοι είχαν κληθεί να παρέμβουν λίγες ημέρες πριν, μετά από σχετική καταγγελία γειτόνισσας, γεγονός που θα μπορούσε να είχε αποτρέψει τη δολοφονία της 31χρονης.

Συγκεκριμένα η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 14 συλλήψεις, μετά την κατακραυγή, ενώ συνολικά ανακοίνωσε ότι δέχτηκε μόνο μέσα σε 24 ώρες 30 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία.

Μετά λοιπόν και το τελευταίο «σκάνδαλο» των αστυνομικών που αγνόησαν τις καταγγελίες στη Δάφνη, ο μηχανισμός της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να δείχνει να προσπαθεί να ενεργοποιηθεί.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, αστυνομικοί των αρμόδιων Υπηρεσιών ανταποκρίθηκαν και συνέλαβαν 14 άτομα για παραβάσεις, μεταξύ άλλων, της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία σχηματίζοντας σχετικές δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter