Τριανταφυλλίδης: Παριστάνουν τους Κήνσορες όσοι συμφώνησαν το 1993 στο F.Y.R.O.MACEDONIA

Τριανταφυλλίδης: Παριστάνουν τους Κήνσορες όσοι συμφώνησαν το 1993 στο F.Y.R.O.MACEDONIA

Κατά μέτωπο επίθεση εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τριανταφυλλίδης, από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ολομέλεια.

Για ανέλκυση του διπλωματικού ναυαγίου που αφορά το ονοματολογικό μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών έκανε λόγο ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, ψέγοντας τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων.

«Αυτοί που Παρέδωσαν στις 8 Απριλίου του 1993 στον ΟΗΕ, το όνομα της Μακεδονίας-με τον όρο F.Y.R.O.MACEDONIA, με την υπογραφή της τότε κυβέρνησης της Ν.Δ. Μητσοτάκη-Παπακωνσταντίνου και προκάλεσαν τετελεσμένα 30 ετών δεν μπορούν σήμερα να παριστάνουν τους Κήνσορες και τους Θεράποντες, τους Τιμητές» είπε και πρόσθεσε:

«Τα δώσατε όλα διαχρονικά: όνομα, γλώσσα, πολιτισμό, με την παρουσία σας και κυρίως με την απουσία σας. Επιχειρούμε να τα πάρουμε όλα πίσω για τη Μακεδονία και τον Ελληνισμό».

Συνέχισε τονίζοντας ότι το βασικό επιχείρημα των ΝΔ – ΔΗΣΥ είναι πως εκείνοι συζητούσαν 27 χρόνια, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε στις Πρέσπες. «Ουδέν ψευδέστερον» επισήμανε, υπονθυμίζοντας:

«Με επιστολή του στα Ηνωμένα Έθνη στις 6 Απριλίου 1993, ο τότε Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη , Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, δια του μονίμου αντιπροσώπου στα Ηνωμένα Έθνη Αντώνη Εξαρχου υπογράφει και συναινεί στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στο γειτονικό κράτος.

»Επί τη βάσει αυτής της επιστολής, την επομένη 7 Απριλίου 1993 το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφασίζει και στις 8 Απριλίου η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ψηφίζει την ΑΠΟΦΑΣΗ 817 για την αναγνώριση του νέου κράτους με το προσωρινό όνομα FYROM- FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF MACEDONIA».

Εξήγησε δε ότι από αυτό που συναίνεσε και υπέγραψε τότε η κυβέρνηση Μητσοτάκη της ΝΔ έγινε εμφανές πώς το σημαντικό για τις διεθνοπολιτικές σχέσεις δεν ήταν ούτε το πρώην, ούτε το Γιουγκοσλαβία, αλλά το «Δημοκρατία της Μακεδονίας», για να έρθει μετά η χιονοστοιβάδα των 140 αναγνωρίσεων με το νέτο-σκέτο Μακεδονία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter