Τριανταφυλλίδης για ανακοινώσεις Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη: Το «γαλάζιο χούι» δεν αποβάλλεται

Τριανταφυλλίδης για ανακοινώσεις Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη: Το «γαλάζιο χούι» δεν αποβάλλεται

Σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επίσκεψη του στην Θεσσαλονίκη και τις προεκλογικές του ανακοινώσεις που «θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και 16 μήνες» άσκησε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, θέτοντας μεταξύ άλλων ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό.

Ο ίδιος, σε ανακοίνωση του, τονίζει ότι «Η επίσκεψη του κ.Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη συνοδεύεται από ανακοινώσεις που θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και 16 μήνες, όπως η ανακοίνωση για το Νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο στη Δυτική Θεσσαλονίκη στο πρώην στρ. Καρατάσου» και τονίζει ότι πρόκειται για μια πρόταση που κατέθεσε ο ίδιος επίσημα στη Βουλή στις 31 Ιανουαρίου 2022 με επίκαιρη ερώτησή, σχετικά με τη χωροθέτησή του στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσου στη Δυτική Θεσσαλονίκη, η οποία και έγινε αποδεκτή τότε από τον Υπουργό Υγείας. «Ζήτησα τότε από τον κ. Πλεύρη να σπεύσει και να μην εμπαίζει ογκολογικούς ασθενείς» σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δυστυχώς το «γαλάζιο χούι» δεν αποβάλλεται, με στόχο αποκλειστικά την άγραν ψήφων των Θεσσαλονικέων. Εδώ και 16 μήνες η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ενέταξε το έργο σε συγκεκριμένο δεσμευτικό χρηματοδοτικό εργαλείο, ούτε προέβλεψε πίστωση-κωδικό στον προϋπολογισμό με σαφές χρονοδιάγραμμα και εξασφαλισμένη πίστωση για τη μελέτη χωροθέτησης. Απλώς έρχεται τώρα ο κ.Μητσοτάκης να ανακοινώσει την κατασκευή του, αποδεικνύοντας ότι η δέσμευσή του είναι αποκλειστικά και μόνο μια ακόμη προεκλογική πομφόλυγα» τονίζει.

«Η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εγγυάται τη συγκεκριμένη κορυφαία-κεντρική επιλογή της κατασκευής Νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για την υγειονομική ανάταξη και αναγέννηση της πόλης», σημειώνει και συνεχίζει απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη «Δηλώσατε ότι έχετε ασχοληθεί συστηματικά με τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης.Επομένως θα είστε σε θέση να απαντήσετε στα ακόλουθα ερωτήματα των πολιτών της Θεσσαλονίκης:

1. Γιατί οι 9 από τις 18 νέες κλίνες ΜΕΘ του νοσ. «Παπανικολάου» που εγκαινίασατε ο ίδιος τον Απρίλιο του 2021, προσφορά του «Ελλάδα 200 χρόνια», δύο χρόνια μετά παραμένουν κλειστές, λόγω ελλείψεως προσωπικού και οι άλλες 9 υπολειτουργούν με δανεικούς υγειονομικούς;

2. Γιατί η Πνευμονολογική κλινική του ίδιου νοσοκομείου που καταστράφηκε από φωτιά τον Απρίλιο του 2022, δεν έχει αποκατασταθεί, όπως είχε δεσμευτεί ο υπουργός σας ο κ. Πλεύρης;

3. Τον Μαύρο Νοέμβριο του 2020 με χιλιάδες νεκρούς στην πόλη μας ο κ. Μητσοτάκης στη τριτολογία του στη Βουλή ομολόγησε την κυβερνητική ανεπάρκεια με τη φράση «στη Θεσσαλονίκη πέσαμε έξω».

Τρία χρόνια μετά όλες οι δομές υγείας στην πόλη μας καταρρέουν, όπως η εμβληματική Καρδιοχειρουργική Κλινική του αείμνηστου Παναγιώτη Σπύρου, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα του κλεισίματος.

4. Από το Γενάρη του 2022 στη Βουλή κατέθεσα το Φάκελο-Πρότασης για το Νέο Ογκολογικό στο π.στρατ. Καρατάσου στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Ως Προεκλογικό πυροτέχνημα το ανακοινώνει σήμερα προς άγραν ψήφων, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα και εξασφαλισμένη πίστωση για τη μελέτη χωροθέτησης. Εδώ και 16 μήνες η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ενέταξε το έργο σε συγκεκριμένο δεσμευτικό χρηματοδοτικό εργαλείο, ούτε προέβλεψε πίστωση-κωδικό στον προϋπολογισμό.

5.Υποσχέθηκε με δηλωσεις του (22 Οκτωβρίου 2019, 26 Μαίου 2020 ότι το Μετρό θα λειτουργούσε τον Απρίλιο του 2023 .Τώρα μιλούν για το 2024 και το 2025.

6. Τα μεταχειρισμένα λεωφορεία με leasing του ΟΑΣΘ παίρνουν φωτιά στις ανηφόρες, πέφτουν οι στέγες τους, σκέτη ταλαιπωρία». 

«Σε όλα αυτά η Θεσσαλονίκη απαντά: 

Γύρνα πίσω ΣΥΡΙΖΑ, Γύρνα πίσω Τσίπρα

Η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εγγυάται την υγειονομική ανάταξη και αναγέννηση της πόλης. Η πόλη μου την οποία συστηματικά προσπαθεί να παραμυθιάσει ο κ. Μητσοτάκης, γνωρίζει ότι ο σημερινός πρωθυπουργός βλάπτει σοβαρά τη Θεσσαλονίκη» καταλήγει ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter