Τριετίες: Η μεγάλη κοροϊδία

Τριετίες: Η μεγάλη κοροϊδία

Το τι προπαγάνδα έχει πέσει τις τελευταίες ημέρες από τον Αδωνη Γεωργιάδη διά μέσου των καλοπληρωμένων μέσων ενημέρωσης σχετικά με την επαναφορά των περίφημων τριετιών δεν λέγεται.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διά μέσου τού άκρως αντεργατικού νομοσχεδίου που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία της Βουλής ξεπαγώνει, σύμφωνα με όσα προπαγανδίζει, τα επιδόματα πολυετίας και ωριμάνσεων και ενεργοποιεί τις τριετίες από την πρώτη ημέρα του επόμενου έτους.

Ουδέν ψευδέστερον τούτου.

Καταρχάς χάνονται όλα τα χρόνια από το 2012 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Μόνο όσοι είναι στον ίδιο εργοδότη πριν από το 2012 έχουν το δικαίωμα να καταμετρηθεί ο χρόνος εργασίας.

Επίσης οι εργαζόμενοι που αμείβονται με μισθούς οι οποίοι είναι πάνω από τα κατώτατα όρια των 780 ευρώ μεικτά θα πρέπει να καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις στις οποίες να αναφέρεται ρητά η πρόβλεψη για επαναφορά των επιδομάτων που καταργήθηκαν το 2012, για να ενεργοποιηθούν οι τριετίες.

Από το γεγονός όμως ότι ελάχιστοι κλάδοι έχουν πλέον συλλογικές συμβάσεις και ακόμη λιγότερες από αυτές προβλέπουν την ενεργοποίηση καταργηθέντων επιδομάτων καταλαβαίνει κανείς σε πόσους θα μπορούν να αυξηθούν οι μισθοί τους.

Ολα αυτά βέβαια μετά το 2027 και υπό μια θεμελιώδη αίρεση. Οτι ο μέσος όρος του εθνικού ποσοστού ανεργίας των τελευταίων τεσσάρων τριμήνων, δηλαδή του 2026, θα έχει πέσει κάτω από το 10%.

Η κοροϊδία λοιπόν των Γεωργιάδη – Μητσοτάκη είναι απόλυτη. Οτιδήποτε υποστηρίζουν είναι άκρως προπαγανδιστικό και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αυξήσει τους μισθούς των εργαζομένων.

Ας γίνει αυτό απόλυτα κατανοητό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter