Πρώτη άδεια για τον Γιωτόπουλο – Αιχμές Μπακογιάννη κατά της κυβέρνησης για την άδεια που νόμιμα δικαιούται

Πρώτη άδεια για τον Γιωτόπουλο – Αιχμές Μπακογιάννη κατά της κυβέρνησης για την άδεια που νόμιμα δικαιούται

Την πρώτη του άδεια εδώ και 20 χρόνια που βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές του Κορυδαλλού και κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν παραβιαστεί ουκ ολίγες φορές τα δικαιώματά του αφού παρανόμως δεν του είχε χορηγηθεί ποτέ άδεια, πήρε ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.

Ο Γιωτόπουλος, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε 17 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» πήρε σύμφωνα με τη «Δημοκρατία» την πρώτη τριήμερα άδειά του. Σύμφωνα με πληροφορίες του Documentonews.gr, η άδεια του χορηγήθηκε για το τριήμερο 8-10 Ιουλίου, ενώ την περασμένη Δευτέρα επέστρεψε κανονικά στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος δεν είχε βγει ποτέ από τη φυλακή από το 2002 όταν συνελήφθη ως αρχηγός της «17 Νοέμβρη» (ιδιότητα την οποία δεν αποδέχθηκε ποτέ) και πλέον είναι 78 ετών, ενώ τα χρόνια που βρίσκεται έγκλειστος στον Κορυδαλλό, ολοκλήρωσε και το διδακτορικό του στα μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού, πράξη για την οποία έχει λάβει και εύφημη μνεία.

Αρνητική εντύπωση από τη δήλωση Μπακογιάννη

Αρνητική εντύπωση πάντως, προκάλεσε η αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων, όταν πληροφορήθηκε για την άδεια του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου. Συναισθηματικά φορτισμένος ο Κώστας Μπακογιάννης, λόγω της δολοφονίας του πατέρα του από τη «17Ν», διερωτήθηκε πριν από λίγο στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αν πράγματι δόθηκε άδεια στον Γιωτόπουλο. Έγραψε χαρακτηριστικά: «Δόθηκε άδεια τριήμερη στον αρχηγό της 17 Νοέμβρη; Εν κρυπτώ; Δηλαδή, τουλάχιστον αμήχανα; Και μάλιστα στην επέτειο της δολοφονίας του Θάνου Αξαρλιάν; Ισχύει; Απαιτούνται εξηγήσεις δημόσια και ξεκάθαρα».

Η ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων είναι τουλάχιστον άστοχη, αφού ως πολιτικό πρόσωπο, ως φιλελεύθερος πολιτικός και ως επικεφαλής του μεγαλύτερου Δήμου της χώρας, οφείλει να αντιλαμβάνεται ότι οι νόμοι πρέπει να τηρούνται για όλους και ότι στην περίπτωση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, παραβιάζονταν επί σειρά ετών. Ο Γιωτόπουλος, έχει τιμωρηθεί για τις πράξεις που του έχουν αποδοθεί και μέχρι την περασμένη εβδομάδα, δεν είχε βγει ποτέ από τη φυλακή, κατά παράβαση της νομοθεσίας.

Διαβάστε επίσης:

«Κατ’επίφαση» νομιμότητα στη μεταχείριση Γιωτόπουλου

Επιστολή Αλέξανδρου Γιωτόπουλου στο Documento: Είμαι ο μόνος κρατούμενος χωρίς δικαιώματα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter